Ανακοίνωση - Ενημέρωση ΔΕΥΑΠ

26 Ιουλίου 2011 16:38

Σχετικά με την υπερχρέωση και κακή διαχείριση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Πάρου,

όπως ευθέως με κατηγορεί η Δημοτική Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Πρωτολάτη, οφείλω να ενημερώσω τους συνδρομητές και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη τα παρακάτω.

Τα δάνεια που έχει συνάψει η Δ.Ε.Υ.Α.Π. από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και από την Τράπεζα Πειραιώς έχουν διατεθεί για έργα υποδομής και ανάπτυξης, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρά το γεγονός ότι αναλύθηκαν λεπτομερώς οι λόγοι που επέβαλλαν τη σύναψη των παρακάτω δανείων κατά τη συζήτηση της έγκρισης του ισολογισμού 2010 της Δ.Ε.Υ.Α.Π. στο Δημοτικό Συμβούλιο (3/6/2011), η κ. Πρωτολάτη εξακολουθεί με εμπάθεια και την ίδια πάντα τακτική, αποφεύγοντας την καλόπιστη κριτική, την οποία θα δεχόμουν ευχαρίστως, μια και η παριανή κοινωνία την επέλεξε για τη θέση της Αντιπολίτευσης.

Τα δάνεια που έχουν συναφθεί είναι:

1) Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: 2001 (επί θητείας Δημάρχου κ. Αργουζή), ποσού 657.000 €, υπόλοιπο 295.000 €, λήξη 2016.

2) Τράπεζα Πειραιώς: 2004, ποσού 800.000 €, υπόλοιπο 372.000 €, λήξη 2016.

3) Τράπεζα Πειραιώς: 2008, ποσού 640.000 €, υπόλοιπο 474.000 €, λήξη 2018.

Τα ποσά αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση σημαντικών και μεγάλων έργων υποδομής που είχε ανάγκη το νησί μας και είναι:

1) Δεξαμενή 800 κ.μ. στον Κώστο (Αγ. Υπακοή) για την υδροδότηση της Παροικιάς.

2) Διάνοιξη ερευνητικών γεωτρήσεων στην Πάρο.

3) Επέκταση αποχετευτικού δικτύου στις περιοχές Κλήματα-Άμπελος.

4) Έργα αποχέτευσης και αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης Παροικιάς (Κεντρική Αγορά-Κάστρο-Χάλαρα-Θολάκια).

5) Κατασκευή δικτύου μεταφοράς νερού από Αστέρα στη δεξαμενή Νάουσας 5.500 μ. διπλής κατεύθυνσης.

6) Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης οικισμού «Λιαροκόπι» Παροικιάς.

Ενδεχόμενη και πιθανή ερώτηση γιατί αυτά τα έργα δεν εντάχθηκαν στο Γ΄ Κ.Π.Σ., η απάντηση είναι ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε κλείσει πριν αναλάβουμε το Δήμο και συνεπώς οι ευθύνες ανήκουν σε άλλη Δημοτική Αρχή που

έπρεπε να το είχε εκμεταλλευτεί όπως οι Δ.Ε.Υ.Α. Ερμούπολης και Ίου, με σημαντικά ποσά απορρόφησης..

Η σύναψη των παραπάνω δανείων σίγουρα δεν έχει εκείνη την ανταποδοτικότητα για άμεση απόσβεση και αυτό είναι γνωστό και στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Π., αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως η πολιτική βούληση ήταν δεδομένη και αποφασιστική.

Σήμερα με τη θέση της η κ. Πρωτολάτη, με αφορμή το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους εργαζόμενους, επαναλαμβάνει και καταφεύγει σε μικροπολιτική εντυπώσεων και κατηγορεί ευθέως και χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία για υπερχρέωση και κακή διαχείριση τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Π., όταν εκείνη για οκτώ χρόνια Έπαρχος, ουδέποτε είχε συντάξει ισολογισμούς, ούτε επίσης γνωρίζει από διαχείριση προϋπολογισμών και απολογισμών.

Συνεπώς ερώτηση πρώτη που απευθύνω προς την κ. Πρωτολάτη είναι, εάν συμφωνεί ή διαφωνεί με τα παραπάνω έργα και με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς δάνεια, ώστε να μην είχε επιβαρυνθεί η δημοτική Επιχείρηση.

Ερώτηση δεύτερη, πως είναι δυνατόν να κατηγορείτε τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση για κακή διαχείριση και τα αποτελέσματα των οικονομικών ισολογισμών να έχουν θετικό πρόσημο και συγκεκριμένα το 2008 503.000 €, το 2009 332.000 € και το 2010 348.000 €.

Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να την διαβεβαιώσουμε ότι το Δ.Σ. σέβεται τα ανταποδοτικά χρήματα των καταναλωτών-συνδρομητών και τα διαχειρίζεται με απόλυτο σεβασμό και διαφάνεια.

Με τιμή

Στέλιος Φραγκούλης

Πρόεδρος Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Π.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos