Έγκριση χρηματοδότησης για ενοικίαση δυο νέων αφαλατώσεων για το Δήμο Τήνου

04 Ιουνίου 2024 19:42

Ο Δήμος Τήνου έχει σχέδιο να μετατρέψει τον Δήμο σε υδρολογικά αυτόνομο. Σχέδιο το οποίο δεν βρίσκεται σε κάποιο συρτάρι του δημαρχειακού γραφείου, αλλά εξελίσσεται μέρα με την μέρα.

Μετά λοιπόν την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη δημιουργία εργοστασίου αφαλάτωσης,  ο Δήμος Τήνου πάει ένα βήμα παραπέρα στην λύση του προβλήματος ύδρευσης. 

Μόλις σήμερα από το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Δήμου Τήνου, με ένα σημαντικό ποσό για την ενοικίαση  δυο μονάδων αφαλάτωσης που θα τοποθετηθούν στις Δημοτικές Ενότητες Καρδιανής και  Πανόρμου!

Πιο συγκεκριμένα και μετά από συντονισμένη διεκδίκηση του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά,  σήμερα εγκρίθηκε  η επιχορήγηση του ποσού των εκατόν είκοσι χιλιάδων ΕΥΡΩ (120.000,00€)  για τη μίσθωση φορητής μονάδας αφαλάτωσης  μεγάλης δυναμικότητας για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών της  Τ.Κ. Πανόρμου, κατά την θερινή περίοδο του τρέχοντος έτους (2024).

Καθώς και η επιχορήγηση του Δήμου Τήνου, μέχρι του ποσού των εκατόν ενενήντα  χιλιάδων ΕΥΡΩ (190.000,00€) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, για τη μίσθωση φορητής μονάδας αφαλάτωσης σημαντικής δυναμικότητας  για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών της Τ.Κ. Καρδιανής, κατά την θερινή περίοδο του τρέχοντος έτους (2024).

Ο Δήμος Τήνου επέδειξε ετοιμότητα γι’ άλλη μια φορά εξασφαλίζοντας  μια σημαντική χρηματοδότηση με την σφραγίδα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής .

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου η πόρτα του αρμόδιου Υπουργού κ. Στυλιανίδη καθώς και του Υφυπουργού κ. Ιωάννη Παππά που επισκέφθηκε πρόσφατα και το νησί μας ήταν διάπλατα ανοιχτή.  Ο κ. Παππάς  αμέσως κατανόησε το πρόβλημα ύδρευσης και την σημασία που έχει η επίλυση του για τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες και αναζητήσαμε από κοινού την πιο γρήγορη και συμφέρουσα λύση ώστε να προλάβουμε την φετινή τουριστική περίοδο. 

Με συνεχείς οχλήσεις μας στο σύνολο  της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα.  Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά και τον αρμόδιο Υπουργό κ.Στυλιανίδη καθώς χρειάστηκε η συνεργασία του με τον κ.Παππά  για να φτάσουμε στο σημερινό καλό αποτέλεσμα.

Μετά την σημερινή εξέλιξη ο Δήμαρχος Τήνου  Παναγιώτης Κροντηράς υπογραμμίζει σε δήλωση του : " Άλλο ένα έργο ύδρευσης έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την ύπαρξη επάρκειας νερού ύδρευσης τόσο στην πόλη της Τήνου , όσο και στις Κοινότητες, υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε πιστοί στο Πρόγραμμά μας, πραγματοποιώντας έργα που έχει ανάγκη η Τοπική Κοινωνία. Ο δρόμος είναι ακόμη ανηφορικός και δύσκολος. 

Προτείναμε στην πολιτική ηγεσία των αρμοδίων Υπουργείων Εσωτερικών και Ναυτιλίας μια σειρά από στοχευμένες ενέργειες που πρέπει άμεσα να γίνουν σε όλες τις δημοτικές ενότητες που πιστεύουμε ότι εάν εφαρμοστούν θα μετριάσουν το πρόβλημα που ηχούμε μπροστά μας , καθώς και μακροπρόθεσμες ενέργειες που θα δρομολογήσουν την οριστική λύση των προβλημάτων ύδρευσης του δήμου μας. Συνεχίζουμε με όραμα και όρεξη για να κερδίσουμε το στοίχημα της αυτονομίας στο τομέα της ύδρευσης! "

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos