Το Paros Farming Community στην ξεχωριστή παρουσίαση του photobook“KYANOS” από τον Joe Howard στην καρδιά του Ανατολικού Λονδίνου

06 Ιουνίου 2024 17:38

Ένα ταξίδι στα ελληνικά τοπία μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Joe Howard

Πάρος, 06Ιουνίου 2024 - Το Paros Farming Community συμμετείχε στην παρουσίαση του φωτογραφικού βιβλίου του Joe Howard, KYANOS, στην καρδιά του Ανατολικού Λονδίνου, με το Seiradi White και το Seiradi Red να ρέουν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Η πρώτη έκθεση του Joe Howard πραγματοποιήθηκεπριν από μερικές ημέρες παρουσιάζοντας τη μοναδική ομορφιά και τα ποικίλα τοπία της Ελλάδας, όπως αποτυπώθηκαν μέσα από το φακό του. Η ομάδα του PFC στήριξε τη νέα πρωτοβουλία του γνωστού φωτογράφου Joe Howard, ο οποίος μοιράζεται την αγάπη του για την Ελλάδα και την Πάρο μέσα από το KYANOS, εμβαθύνοντας στις αντιθέσεις των όμορφων νησιών της χώρας και εξερευνώντας τις προκλήσεις του τουρισμού. Το νέο αυτό φωτογραφικό λεύκωμα αναδεικνύει τις ακμάζουσες κοινότητες, την πλούσια οικολογία και το συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο που υπερβαίνει τις φωτογραφίες των social media που διακρίνονται για την τελειότητά τους.

Η Πάρος κέρδισε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του φωτογράφου, καθώς αποτέλεσε το μέρος όπου ένιωθε να συνδέεται έντονα με τη μητέρα φύση, μακριά από τους πολυσύχναστους δρόμους των πιο δημοφιλών περιοχών του νησιού. Μια από τις φωτογραφίες του από την Πάρο αποτυπώνει μια μικρή παραλία όπου κολυμπούσε κάθε πρωί τις πρώτες πρωινές ώρες με μοναδική συντροφιά μια αδέσποτη γάτα που τον συνόδευε καθημερινά. Οι έντονες διαφορές του νησιού του έκαναν εντύπωση και αποτυπώνονται έντονα μέσα από τις φωτογραφίες του.

pfc 102

Η ιστορία του KYANOS

Ο Joe Howard ξεκίνησε εν αγνοία του το ταξίδι του KYANOS τον Σεπτέμβριο του 2019 κατά τη διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης στην Ελλάδα, εξερευνώντας τα μαγευτικά νησιά της Σίφνου και της Μήλου. Γοητευμένος από την ομορφιά των ελληνικών νησιών, ο Joe έχει επισκεφθεί δέκα νησιά τα τελευταία πέντε χρόνια, μεταξύ των οποίων η Μήλος, η Σίφνος, η Κεφαλονιά, η Μύκονος, η Σύρος, η Πάρος, οι Παξοί, η Ιθάκη, η Σαντορίνη και η Κέρκυρα.

Η σημασία της λέξης «κυανός», που σημαίνει «το βαθύ χρώμα του ουρανού», χρησίμευσε ως πηγή έμπνευσης για τον τίτλο του βιβλίου. Αν και συνήθως συνδέεται με το μπλε χρώμα, οι Έλληνες φιλόσοφοι χρησιμοποιούσαν τον όρο «κυανός» για να περιγράψουν τόσο το σκούρο μπλε όσο και τους σκουρόχρωμους τόνους. Στην Ιλιάδα του Ομήρου, από την άλλη πλευρά, η λέξη αναφέρεται για να περιγράψει το χρώμα ενός είδους μετάλλου, αλλά και των μαλλιών του Έκτορα.

pfc 103

Αυτή η διττή σημασία αντανακλάται στο περιεχόμενο του βιβλίου, προσφέροντας μια οπτική εξερεύνηση που υπερβαίνει τις στερεότυπες γαλανόλευκες εικόνες της Ελλάδας, προβάλλοντας πλούσιες κόκκινες, πορτοκαλί και ζωηρές πράσινες αποχρώσεις.

Σχετικά με τον Joe Howard

Ο Joe Howard, φωτογράφος με έδρα το Λονδίνο, αποτυπώνει την ουσία του φωτός και του χρώματος από το 2010. Τα παρατηρητικά τοπία του και το street photography με τη βοήθεια του φωτός, χαρακτηρίζουν το έργο του. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο φωτογράφος έχει επικεντρωθεί στη δημιουργία έργων εξερευνώντας νέα μέρη, καθώς και επανασυνδέοντας με το πατρικό του σπίτι στην Κορνουάλη.

pfc 104

pfc 105

Το βιβλίο

Το KYANOS παρουσιάζει εντυπωσιακές φωτογραφίες που έχουν ληφθεί με φιλμ, τόσο σε 35mm όσο και σε 120 φορμάτ, τις οποίες έχει σκανάρει με ακρίβεια η Chan Photographic, επεξεργαστεί και βαθμονομήσει ο Joe Howard και μετατρέψει ο Tom Groves. Το βιβλίο εκτυπώθηκε με τη μέθοδο offset από την KOPA στη Λιθουανία με σκληρό μαύρο ανάγλυφο εξώφυλλο. Με 142 σελίδες και 90 συναρπαστικές φωτογραφίες, το KYANOS δεν είναι απλά ένα φωτογραφικό λεύκωμα - είναι ένα ταξίδι μέσα από τα τοπία της Ελλάδας και τα κρυμμένα της μυστικά.

pfc 106

Σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός του βιβλίου, που επιμελήθηκε ο Jon Vallance, αντλεί έμπνευση από την ελληνική τέχνη, ιδίως από τα γεωμετρικά μοτίβα που παρατηρούνται στα αρχαία αθηναϊκά κεραμικά και αγγεία. Το εξώφυλλο περιλαμβάνει μοτίβα όπως μαύρες γραμμές, ζιγκ-ζαγκ, τρίγωνα και ομόκεντρους κύκλους, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον και μοναδικό οπτικό μοτίβο που συμπληρώνει το περιεχόμενο του βιβλίου.

-Τέλος-

Σχετικά με τo Paros Farming Community

Το Paros Farming Community (PFC) επικεντρώνεται στην προώθηση της αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Πάρου. Το Paros Farming Community είναι η εξέλιξη του τοπικού αγροτικού συλλόγου, όπως τον οραματίστηκε το ζευγάρι οινοποιών, Δημήτρη Μανσόλα και Μαρίας Ταμιωλάκη, οι οποίοι όχι μόνο έφεραν το πάθος και το όραμά τους σε αυτό το έργο, αλλά και την τεχνογνωσία τους επί δεκαετίες. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία ιδιωτική εταιρεία, η Tethys, αποκτά μέρος των μετοχών της κοινοπραξίας με στόχο να δημιουργήσει ένα μοναδικό αποτύπωμα για το νησί της Πάρου, να ενισχύσει περαιτέρω την κοινότητα και να αναπτύξει το αίσθημα κληρονομιάς των αμπελουργών, παράγοντας κρασιά σύγχρονης εποχής που ξεπερνούν τα σύνορα της πατρίδας. Με το όνομα της ετικέτας Seiradi (<σειράδι, [si_rάα_dee] >σειρά φυτών που είναι διατεταγμένα σε ευθεία γραμμή, μεταφορικά, το νήμα που μας συνδέει με το παρελθόν, η νοητή γραμμή μιας ακολουθίας γεγονότων), εστιάζουν στις δύο γηγενείς ποικιλίες του νησιού, τη Μονεμβασιά και τη Μανδηλαριά. Από το 2021, έχουν αρχίσει να συνεργάζονται με μια ομάδα επαγγελματιών από διάφορα υπόβαθρα, κανένας από τους οποίους δεν είχε προηγούμενη ιδιωτική ή επαγγελματική σχέση με το νησί της Πάρου, δημιουργώντας μια πραγματική κοινότητα που μοιάζει με ένα πολύχρωμο μωσαϊκό αφοσιωμένων, οινόφιλων μελών που προσπαθούν να αποκαλύψουν την αγνότητα και τη σύγχρονη φύση των κρασιών που παράγονται στην Πάρο. 

pfc 107

pfc 109

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos