Πάρος - Λαϊκή Συσπείρωση: Φιάσκο με την αποκομιδή απορριμμάτων! - Θα λύσουν το πρόβλημα οι κάμερες;

28 Ιουνίου 2024 13:31

Προεκλογικά μας έλεγαν:

  • Ότι θα επανασχεδιάσουν τον προβληματικό και αναποτελεσματικόσύστημα αποκομιδής απορριμμάτων του παρελθόντος.
  • Ότι θα αναβαθμίσουν και θα ανανεώσουν τον εξοπλισμό
  • Ότι θα στελεχώσουν σωστά την υπηρεσία καθαριότητας.
  • Ότι θα στηρίξουν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.
  • Ότι θα επανεκπαιδεύσουν συστηματικά την κοινωνία για τα κρίσιμα ζητήματα του διαχωρισμού και της ανακύκλωσης …

 Έξη μήνες μετά:

  • Το προσωπικό καθαριότητας έχει μειωθεί και είναι λιγότερο από το μισό του απαιτούμενου για την αποκομιδή των απορριμμάτων
  • Το τμήμα αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων δεν λειτουργεί.
  • Οι εργολαβίες εργασιών καθαριότητας αποβαίνουν άκαρπες γιατί προφανώς οι εργολάβοι έχουν άλλες επικερδέστερες εργασίες.
  • Για τις εποχικές προσλήψεις δεν υπάρχει ενδιαφέρον αφού οι εργαζόμενοι προτιμούν μεγαλύτερης διάρκειας απασχόληση από τους οκτώ μήνες.
  • Αντί να επανεκπαιδεύουν την κοινωνία αποφασίζουν ότι η λύση είναι τα κατασταλτικά μέτρα και η παρακολούθηση των πολιτών, πράγμα που δεν προβλέπει ούτε αυτός ο «»αντιτρομοκρατικός νόμος.

Η κατάσταση το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος είναι ενδεικτικήγια αυτό που θα συμβεί στην συνέχεια. Κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης γεμάτοι με εναπόθεση σκουπιδιών έξω από αυτούς, παραλίες και κοινόχρηστοι χώροι χωρίς τα απαραίτητα καλαθάκια.

Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής προς την κυβέρνηση για την κατάσταση αυτή που στερεί από τον Δήμο την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου  προσωπικού είναι ανύπαρκτηόπως και η απαίτηση για μέτρα που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Αποδέχονται την κυβερνητική πολιτική, αρνούμενοι να «σηκώσουν κεφάλι» και να διεκδικήσουν λύσεις για τα προβλήματα και «βρίσκουν» σαν λύση την μεταφορά των ευθυνών τους στους δημότες.

Σε ένα παραλήρημααντιδημοκρατικής αντίληψης για την επίλυση των προβλημάτων της καθαριότητας που θα έπρεπε να λύνουν οι ίδιοι, θέλουν να τοποθετήσουν κάμερες (30) σε χώρους συγκέντρωσης απορριμμάτων , παρά και την επί της ουσίας αντίρρηση του νομικού συμβούλου του Δήμου για την δυνατότητα αυτή, συνεπικουρούμενοι από την παράταξη του Μ. Κωβαίου.

Στο παρελθόν τα ογκώδη απορρίμματα μετά από συνεννόηση με τον Δήμο τα παραλάμβανε όχημα της υπηρεσίας καθαριότητας. Επειδή λοιπόν ουσιαστικά κατήργησαν αυτή την δυνατότητα φορτώνουν την ευθύνη στους δημότες με την απειλή της καταγραφής με τις κάμερες. Δεν μιλάμε φυσικά για τους ασυνείδητους και  την εναπόθεση μπάζων που θα μπορούσαν να έχουν οργανώσει με διαφορετικό τρόπο την απομάκρυνση τους.

Η πρωτοβουλία τους για την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης των δημοτών προκαλεί μεγαλύτερη κατάπληξη, αφού κατά τα λεγόμενα της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου η σκέψη ανήκει σε δημοτικό σύμβουλο που είναι μέλος οργάνου κόμματος που κατά τα λεγόμενα του είναι προοδευτικό- αριστερό.

Ο αντιδημοκρατικός τους κατήφορος πρέπει να σταματήσει, το εκλογικό αποτέλεσμα της νίκης τους δεν είναι «λευκή επιταγή» καταπάτησης των δικαιωμάτων του παριανού λαού.

Πάρος 28-6-2024

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos