«Ίδρυση και Λειτουργία Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στην Πάρο»

01 Ιουλίου 2024 13:54

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε επισήμως την ίδρυση και λειτουργία Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στην Πάρο μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ 3739, την Παρασκευή 28.06.2024 που αφορά στην Ίδρυση ΕΠΑ.Λ. και Κατάργηση Παραρτήματος ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2024-2025.

Η ίδρυση του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στην Πάρο αποτέλεσε μέρος του προεκλογικού μας προγράμματος και μία από τις πρώτες επιδιώξεις μας από τότε που αναλάβαμε τη Δημοτική Αρχή, γνωρίζοντας την στενότητα των χρονικών ορίων και την πίεση των ημερομηνιών, προκειμένου να επιτευχθεί η ίδρυση και στην συνέχεια η απρόσκοπτη λειτουργία του.

Έτσι, στις 16 Φεβρουαρίου η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, στην 1η συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα να ενταθούν οι ενέργειες προκειμένου να επιτευχθεί η ίδρυση του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στην Πάρο.

Με την απόφαση 75/2024 (27/03/2024) του Δημοτικού Συμβουλίου εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί ιδρύσεως και λειτουργίας του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στην Πάρο.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε σειρά επαφών κι επικοινωνιών του Δημάρχου Πάρου κ. Κωνσταντίνου Μπιζά με την Πρόεδρο της Δ.Ε.Π., ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, τον Διευθυντή Δ.Ε. Κυκλάδων κι άλλους υπηρεσιακούς φορείς προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι δέουσες ενέργειες για την ίδρυση του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στην Πάρο, εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών.

Στις 17 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος συμμετείχε στην 1η Διαδικτυακή συνεδρίαση του Σ.Σ.Π.Α.Ε. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μέσω Webex, με θέμα: «Μεταβολές Σχολικών Μονάδων» όπου ομόφωνα εγκρίθηκε η πρότασή του για την ίδρυση του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στην Πάρο.

Ακολούθως, στις αρχές Ιουνίου, ο Διευθυντής Δ.Ε. Κυκλάδων ζήτησε από την Πρόεδρο της Δ.Ε.Π. πρόταση για εξοπλισμό του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου η οποία αποστάλθηκε άμεσα. Στις 20 Ιουνίου έγινε η σχετική ενημέρωση για το άνοιγμα της πλατφόρμας για εγγραφές στη νέα δομή επαγγελματικής εκπαίδευσης στο νησί και στις 28 Ιουνίου εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ.

Το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Πάρου θα στεγαστεί στον χώρο του ΕΠΑ.Λ. ΠΑΡΟΥ, θα λειτουργεί κατά τις απογευματινές ώρες και την 1η Σεπτεμβρίου θα οριστεί ο/η αναπληρωτής Διευθυντής/ντρια.

Για το σχολικό έτος 2024-25 θα λειτουργήσουν οι τομείς:

Β’ τάξη / Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας

Β’ τάξη / Τομέας Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

Β’ τάξη / Τομέας Μηχανολογίας

Β’ τάξη / Τομέας Πληροφορικής

Β’ τάξη / Τομέας Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου είναι ο απαιτούμενος αριθμός εγγραφών.

Παρακαλούμε όλους/ες όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2024-2025, έως και τις 05 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59, μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Η πρόεδρος της Ενιαίας Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Πάρου (Δ.Σ. 26.06.2024), κ. Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου δήλωσε: «Κατά γενική παραδοχή απουσίαζε από την Πάρο μια τέτοιου είδους εκπαιδευτική δομή παρόλο που είναι ένα από τα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων. Έτσι η ευχάριστη αυτή εξέλιξη μάς γεμίζει ικανοποίηση και ανταποκρίνεται στην επιθυμία των κατοίκων και της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας προς τον Διευθυντή Δ.Ε. Κυκλάδων κ. Ξεν. Βαμβακερό για όλες τις υπηρεσιακές ενέργειες στις οποίες προέβη, προκειμένου να υλοποιηθεί το αίτημά μας, την ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου, την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου που συνέδραμαν την προσπάθειά μας, τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ ΠΑΡΟΥ κ. Ν. Φλέσσα καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου.»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos