"Έρχονται" οι 36 νέες ανεμογεννήτριες στην Πάρο

28 Σεπτεμβρίου 2011 19:46

Όπως ήδη έχουμε δημοσιεύσει σε αποκλειστική είδηση απο τις 6 Απριλίου 2011 με τίτλο:

"Δύο νέες χορηγήσεις άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απο αιολικό σταθμό στην Πάρο"
οι νέες ανεμογεννήτριες είναι προ των πυλών.

Σε προηγούμενο άρθρο μας  έχουμε αναφέρει ότι είναι  απολύτως αναγκαίο οι χωροθετήσεις και οι διαδικασίες εφαρμογής της να λαμβάνουν πρωτίστως υπόψιν τον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες, κάτι που άλλωστε ορίζεται ρητώς και στους ισχύοντες νόμους της ελληνικής πολιτείας.

Στη συνέχεια σας παραθέτουμε το αίτημα του περιφερειακού συμβούλου κ.  Κ.Μπιζά προς τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου το οποίο αναδεικνύει την έλλειψη ενημερώσεως των τοπικών κοινωνιών και αναφέρεται στην έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων των έργων.

(ΠΡΟΣ : ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΚΟΥΦΑ

Με αφορμή το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης της Οικονομικής Επιτρο-πής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις 28.9.11, με τίτλο :

Διαβίβαση θέματος, προς εξέταση και λήψη απόφασης, στο Π.Σ. με θέμα «Έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων των έργων « Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας» (βάσει του άρθρου 176, παραγρ.3 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α/7-6-2010)».

Eπειδή σύμφωνα με το έγγραφο της 27 Ιουλίου 2011με α.π.οικ.201767, από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛ-ΛΑΓΗΣ (και με α.π. 67042/6269/20.9.11 από το Περιφερειακό Συμβούλιο), το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου θα πρέπει να έχει γνωμοδοτήσει ε-ντός 40 ημερών για το σχετικό θέμα που αφορά τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων 10 αιολικών πάρκων στα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο συ-νολικής μέγιστης ισχύος παραγωγής 316,7 MW και εγκατεστημένης ισχύος 322MW.

Επειδή οι κάτοικοι των νησιών μας εκφράζουν την αγανάκτηση τους , διότι δεν τους έχει δοθεί η δυνατότητα να ενημερωθούν για την ακριβή τοποθεσία των παραπάνω εγκαταστάσεων και τις επιπτώσεις τους ( χωρίς αυτό να ση-μαίνει ότι είναι αρνητικοί με την χρήση των Α.Π.Ε.)

Σας ζητώ τα παρακάτω:

α) να ζητήσετε άμεσα και επειγόντως γνωμοδότηση για τις παραπάνω μελέτες από τα δημοτικά συμβούλια των νησιών στα οποία αναφέρονται οι Μ.Π.Ε. των παραπάνω αιολικών πάρκων

β) να ορίσετε το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις Κυκλάδες, σε σύντομο διάστημα ώστε να ανταποκριθούμε στην προθε-σμία των 40 ημερών που ζητάει το ΥΠ.Ε.Κ.Α.

Με εκτίμηση

Κώστας N. Μπιζάς)


Δημοσίευση 6 Απριλίου 2011 με τίτλο :

"Δύο νέες χορηγήσεις άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απο αιολικό σταθμό στην Πάρο"

«Οι δύο νέες άδειες φέρουν ημερομηνία 22 Σεπτεμβρίου 2010»

1) Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 36ΜW στις θέσεις «Προφήτης Ηλίας-Περιστέρι», του Δήμου Πάρου του Νομού Κυκλάδων, στην εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑΣ Α.Ε.»

Η παρούσα άδεια χορηγείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργεια από αιολικό σταθμό, εγκατεστημένης ισχύος 36ΜW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 36MW, ο οποίος αποτελείται από 18 ανεμογεννήτριες ισχύος 2MW έκαστη και με διάμετρο ρότορα 71 μέτρα.

Κατεβάστε την απόφαση εδώ

2) Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 36ΜW στις θέσεις «Κόρακας-Ράχες», του Δήμου Πάρου του Νομού Κυκλάδων, στην εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΡΛΕΣ Α.Ε.»

Η παρούσα άδεια χορηγείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργεια από αιολικό σταθμό, εγκατεστημένης ισχύος 36ΜW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 36MW, ο οποίος αποτελείται από 18 ανεμογεννήτριες ισχύος 2MW έκαστη και με διάμετρο ρότορα 71 μέτρα.

Κατεβάστε την απόφαση εδώ          {plusone lang=el} 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos