Σε εξέλιξη η Παροχή Υπηρεσιών για τον Καθαρισμό Δασών - Αλσυλλίων στο Δήμο Πάρου Κύριο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι καθαρισμοί Δασών και Αλσυλλίων του νησιού μας, μετά την υπογραφή της υπ’ αρ. πρωτ. 11635/27-06-2024 σύμβασης «Παροχή Υπηρεσιών για τον Καθαρισμό Δασών – Αλσυλλίων στο Δήμο Πάρου».

Η ανάθεση της εν λόγω παροχής πραγματοποιήθηκε, κατόπιν της υπ’ αρ. 177/2024 απόφασης, της Δημοτικής Επιτροπής, να προσφύγει στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, και την αρ. πρωτ. 11030/18-06-2024 πρόσκληση υποβολής προσφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Δημοτική Επιτροπή είχε λάβει ήδη απόφαση πραγματοποίησης δαπάνης, για την ανωτέρω παροχή υπηρεσιών, στη συνεδρίαση της 10ης Απριλίου του 2024. Ωστόσο, ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την ανάθεση της Δημόσιας Σύμβασης, που προκηρύχθηκε στις 20 Μαΐου του 2024, βγήκε άγονος.

Το κόστος παροχής υπηρεσιών για τον καθαρισμό και την αποψίλωση Δασών και Αλσυλλίων στο Δήμο μας για το έτος 2024, συνόλου 230 στρεμμάτων, ανέρχεται στο ποσό των 28.520,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%) και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό εξόδων του Δήμου (από ιδίους πόρους).

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς με σχετική δήλωσή του, αναφέρει:

«Κύριο μέλημά μας ως Δημοτική Αρχή, είναι η προστασία του φυσικού πλούτου του νησιού μας, μέσω της πρόληψης εκδήλωσης πυρκαγιών, ενόψει μιας πολύ δύσκολης πυρομετεωρολογικά περιόδου, εξαιτίας της σωρευτικής επίδρασης του θερμού και ξηρού καιρού που επικρατεί στο νησί μας εδώ και αρκετούς μήνες, σε συνδυασμό με τον γενικά άνυδρο και θερμό χειμώνα που προηγήθηκε.

Τα αλσύλλια του νησιού μας, είναι ο πλούτος μας και δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε να τα προστατεύουμε. Ένα βασικό μήνυμα για το σύνολο των ημερών έως το πέρας της αντιπυρικής περιόδου είναι: Καμία χρήση φωτιάς για κανένα απολύτως λόγο. Παραμένουμε ενημερωμένοι! Παραμένουμε σε επαγρύπνηση.alsilio.lefkon

 

 

alisilio.pisolivadi

 

alisilio.agionapostolon

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos