Πάρος Παροικία: Εορτασμός Ταξιαρχών με τσαμπούνα, τουμπάκι και χορό!

09 Νοεμβρίου 2011 21:57

Με την ευκαιρία του εορτασμού των Ταξιαρχών την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στην αγορά

Παροικίας, μετά το πέρας του Εσπερινού, μέλη της ομάδας Πρωτοβουλίας Κάστρου – Παλαιάς Αγοράς και ενορίτισσες του ναού προσέφεραν κεράσματα υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής από τσαμπούνα και τουμπάκι.

Μια πρωτοβουλία που ξαναζωντάνεψε έστω και για λίγο τον παραδοσιακό οικισμό της Παροικίας, που χρήζει μεγαλύτερης προσοχής και στήριξης όχι μόνο από τις αρχές του τόπου αλλά και από όλους μας.

Η Παροικία φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους αν όχι τον μεγαλύτερο παραδοσιακό οικισμό των κυκλάδων ο οποίος από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα κατοικείται διαρκώς.

Οφείλουμε λοιπόν όλοι μας και με κάθε τρόπο να στηρίξουμε τη μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και να φανούμε αντάξιοι της πολιτισμικής παρακαταθήκης ενός «προικισμένου τόπου», όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά στην συντριπτική πλειοψηφία τους, στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, μέλη αποστολών από διεθνή ΜΜΕ που επισκέφθηκαν το νησί της Πάρου.  
Πατήστε εδώ για το βίντεο

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos