Προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφους στην Πάρο

14 Αυγούστου 2024 08:21

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την προσάραξη ενός επαγγελματικού τουριστικού ιστιοφόρου (Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ) σκάφους ελληνικής σημαίας, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα (υπήκοο Σουηδίας), στη βραχονησίδα Πετροκάραβο βορειοδυτικά της Πάρου.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη ένα αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος προς παροχή συνδρομής. Το Ι/Φ κατέπλευσε αυτοδύναμα, συνοδεία του Α/Κ σκάφους στη μαρίνα Παροικιάς της Πάρου, όπου στελέχη της Λιμενικής Αρχής διαπίστωσαν ότι το σκάφος είχε παρουσιάσει κλίση, λόγω εισροής υδάτων. Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και διενήργησε απάντληση των υδάτων, με τη συνδρομή ενός γερανοφόρου οχήματος, ενώ ένας ιδιώτης δύτης διαπίστωσε την ύπαρξη ρήγματος και διενήργησε εργασίες προσωρινής αποκατάστασης. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Πάρου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου, ενώ συνελήφθη ο κυβερνήτης του σκάφους για παράβαση του άρθρου 227 Π.Κ. ¨Πρόκληση ναυαγίου¨.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos