Πάρος: Το οινοποιείο που συνεχίζει την παραδοσιακή αμπελουργία βραβευμένο με διεθνή βραβεία Κύριο

Το οινοποιείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2017 με την παραγωγή χύμα κρασιού, ενώ αφορμή για τη δημιουργία του ήταν η αγάπη της οικογένειας για το αμπέλι και τη γη.

Σήμερα κυκλοφορεί 7 ετικέτες ΠΟΠ και ΠΓΕ, κάποιες από τις οποίες διακεκριμένες με Διεθνή Bραβεία. Διαθέτει επισκέψιμο χώρο με θέα τους αμπελώνες, στον οποίο παρέχεται ξενάγηση στις εγκαταστάσεις παραγωγής και εμφιάλωσης, καθώς και δυνατότητα γευσιγνωσίας, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τα κρασιά του κτήματος προέρχονται από κορυφαίας ποιότητας σταφύλια. Το στάδιο της διαλογής ακολουθείται από τη διαδικασία μεταφοράς και εναπόθεσης των σταφυλιών στο εκραγιστήριο όπου με φυσική ροή, προωθούνται στο πιεστήριο πιεζόμενα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ποικιλίας.
Η διαδικασία της οινοποίησης ξεκινά όταν ο μούστος μεταφερθεί στις δεξαμενές της παραγωγικής μονάδας και περιλαμβάνει καινοτόμες μεθόδους υψηλοτάτων προδιαγραφών, που εξασφαλίζουν σταθερή ποιότητα και μοναδική γεύση.

ktima roussos 101

Ποικιλίες
Μαλαγουζιά / Malagouzia
Ελληνική λευκή ποικιλία με απίστευτες δυνατότητες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι αποτελεί το μέλλον του ελληνικού κρασιού.
Ασύρτικο / Asyrtiko
Αποτελεί το βαρύ πυροβολικό των αμπελώνων της Ελλάδας. Κρύβει μέσα σπάνιες αρετές και δίνει στα κρασιά μοναδικές δυνατότητες.
Μονεμβασιά / Monemvasia
Λευκή ποικιλία που δίνει κρασιά πλούσια σε άρωμα και γεύση είτε εξ’ ολοκλήρου, είτε με τη μίξη άλλων σταφυλιών.
Αηδάνι – Aidani
Με ορυκτώδεις νύξεις αρωμάτων που θυμίζουν κίτρινα φρούτα και λουλούδια για απαιτητικούς ουρανίσκους, πρόθυμους να πειραματιστούν με λιγότερο γνωστές πτυχές των ονομασιών προέλευσης
Μαύρο Αηδάνι / Black Aidani
Ένας σκουρόχρωμος κλώνος της ποικιλίας αηδάνι, που σπάνια πλέον βρίσκουμε στα νησιά του Αιγαίου. Προσδίδει οξύτητα και ώριμο άρωμα σε ερυθρά χαρμάνια.
Μανδηλαριά / Mandilaria
Κόκκινο σταφύλι που δίνει στιβαρή και τολμηρή γεύση. Μια ιδιαίτερη ταυτότητα που ελέγχεται όταν χρησιμοποιείται μαζί με τις πιο ήπιες ποικιλίες.

ktima roussos 102

Ο ιδιοκτήτης και παραγωγός του οινοποιείου, Κωνσταντίνος Ρούσσος, παθιασμένος συνεχιστής της παραδοσιακής αμπελουργίας από την εποχή του παππού και του πατέρα του, επέκτεινε αρχικά τα υπάρχοντα αμπέλια της οικογένειας καλλιεργώντας νέα κλήματα τοπικών ποικιλιών, σε γραμμική σειρά.
Σήμερα σε 150 ιδιόκτητα στρέμματα παράγονται αυθεντικά παριανά κρασιά από γηγενείς ποικιλίες, καλύπτοντας τις επιταγές για επώνυμο και ποιοτικό εμφιαλωμένο κρασί, εύκολα συνδυασμένο με γεύσεις της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας.

Επικοινωνία / Contact
Πάρος – Αστέρας / Paros – Asteras
www.ktimaroussos.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: 22840 51798 – Tel: +3022840 51798
Δευτέρα – Παρασκευή
08.00 – 16.00
Monday – Friday
08.00 – 16.00

ktima roussos 103

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos