Οι Γυναίκες στο «Ελεύθερο Βήμα»

02 Μαρτίου 2012 00:03

Η Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 ίσως αποτελέσει μια ιστορική μέρα για την εξέλιξη του πολιτιστικού κινήματος του νησιού. Πρώτον γιατί επαναλειτούργησε το Ελεύθερο Βήμα του «Αρχίλοχου» μετά από επιμονή

του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Δεύτερον, γιατί στο Ελεύθερο Βήμα κλήθηκαν οι Σύλλογοι Γυναικών να παρουσιάσουν το έργο τους.

Το Ελεύθερο Βήμα φιλοδόξησε από την εποχή ιστορικών στελεχών του Συλλόγου (Σαρρής, Γεωργούσης, Κονδύλης, Πουλόπουλος, Κοντόσταυλος, Βαρριάς, Αγγελάκης κ.ά.) να μετεξελιχθεί σε Βουλή της Πάρου. Στο νησιωτικό αυτό Κοινοβούλιο θα αναδεικνύονταν θέματα και προβλήματα και οι προτάσεις θα κατέληγαν στην πολιτική ηγεσία (Δήμο, Περιφέρεια) για τα περαιτέρω.

Οι γυναίκες φορτώθηκαν μέγα μέρος της ιστορίας και της εξέλιξης του νησιού και ας μην αναγνωρίστηκε αυτό και η σημερινή δράση των Συλλόγων τους αποτελεί ευκαιρία να γονιμοποιηθεί με περισσότερη φαντασία το πολιτιστικό κίνημα του νησιού. Για τον Ακάθιστο Ύμνο η γυναίκα είναι ελπίς αγαθών αιωνίων, άρουρα βαστάζουσα ευφορίαν οικτιρμών και θησαυρός της ζωής αδαπάνητος. Για το Άξιον Εστί του Ελύτη είναι χλοοφόρος και πόα της ουτοπίας.
Το προεδρείο της συζήτησης αποτέλεσαν οι πρόεδροι των Συλλόγων Γυναικών μαζί με τον παρουσιαστή Χρ. Γεωργούση.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Πιστεύετε ότι οι μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας βοηθούν στην επίλυση των σημαντικών προβλημάτων της Πάρου (π.x Κέντρο Υγείας, Σχολικά κτήρια, κ.ά)
Ψηφίστε τώρα !

Οι κυρίες Ελευθερία Μπαρμπαρήγου (του Συλλόγου της Νάουσας), Ειρήνη Λουρίδου (της Μάρπησσας) και Σταυρούλα Τρίχα (της Παροικιάς).
Η κ. Λίτσα Βιάζη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών της Αντπάρου απέστειλε μήνυμα.

Για το Σύλλογο Γυναικών Νάουσας μίλησε η κ. Μαρία Τριπολιτσιώτη, για το Σύλλογο της Μάρπησσας η κ. Μαρία Τριβιζά, και για το Σύλλογο Πάρου (Παροικιάς) η κ. Στέλλα Φυρογένη, ενώ πήραν το λόγο και άλλες γυναίκες. Χαιρετισμό στην εκδήλωση και ευχές για καλή συνεργασία απηύθυνε η κ. Άννα Κάγκανη από το Δημοτικό Συμβούλιο (πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΚΔΕΠΑ).

Πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι όσοι πήραν το λόγο ήταν σύντομοι και ουσιαστικοί, δεν υπήρξε κούραση και δόθηκε χρόνος για μια ελεύθερη συζήτηση παρεών μέσα στην αίθουσα και για κεράσματα.

Το Ελεύθερο Βήμα θα συνεχιστεί (Κυριακή 11 Μαρτίου, ώρα 6) το απόγευμα) με την παρουσίαση θεμάτων της αγροτικής καλλιέργειας στην Πάρο και του μέλλοντός της.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos