Τροχονομικοί έλεγχοι – Εφαρμογή διατάξεων Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

06 Μαρτίου 2012 18:14

1. Εν όψει της επερχόμενης εορταστικής περιόδου του Αγίου Πάσχα, με την παρούσα ανακοίνωση φέρουμε σε γνώση των συμπολιτών μας ότι η Υπηρεσία μας θα εντατικοποιήσει

τους τροχονομικούς ελέγχους, που ήδη διενεργούνται στους χώρους δικαιοδοσίας και ευθύνης της, στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

2. Οι έλεγχοι θα αφορούν κυρίως (και όχι εξαντλητικά) στα ακόλουθα :

(α) Προστατευτικές ζώνες και κράνη.

(β) Στάση και στάθμευση σε απαγορευμένα σημεία (π.χ. ράμπες διάβασης ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, διαβάσεις πεζών κ.λπ).

(γ) Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης ή άλλων ουσιών.

(δ) Άδειες ικανότητας οδήγησης (διπλώματα).

(ε) Άδειες κυκλοφορίας οχημάτων.

(στ) Ασφαλιστήρια συμβόλαια.

(ζ) Τέλη κυκλοφορίας.

(η) Κανονικότητα πινακίδων κυκλοφορίας.

(θ) Κίνηση με αντίθετη πορεία σε μονόδρομο (π.χ. παραλιακά από το Μπουνταράκι προς το λιμάνι).

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Πιστεύετε ότι οι μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας βοηθούν στην επίλυση των σημαντικών προβλημάτων της Πάρου; (π.x Κέντρο Υγείας, Σχολικά κτήρια, κ.ά)
Ψηφίστε τώρα !

3. Τα στελέχη του Λιμεναρχείου Πάρου, που θα πραγματοποιούν τους ελέγχους, εξαντλώντας κάθε εύλογο όριο επιείκειας και ανοχής (στην κατεύθυνση της άσκησης χρηστής διοίκησης), μέχρι και την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, θα προβαίνουν σε κατάλληλες υποδείξεις, συστάσεις, παραινέσεις και οδηγίες (ιδιαίτερα σε παραβάσεις που δύναται να χαρακτηρισθούν ΄΄συνήθεις΄΄). Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής, σε κάθε περίπτωση διαπίστωσης μη συμμόρφωσης θα κινείται η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων νόμιμων κυρώσεων.

4. Παραμένοντας καθ΄ όλο το 24ωρο στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου για τυχόν περαιτέρω απαιτούμενες διευκρινίσεις (τηλέφωνο επικοινωνίας 2284021240), παρακαλούμε για την κατανόηση, συμβολή και συνεργασία όλων, πρωτίστως με γνώμονα την ασφαλή κίνηση και μετακίνηση των οδηγών και των πεζών στο νησί μας.

Η Λιμενική Αρχή

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos