Πάρος – «Εξπρές Σαμίνα»: Το νησί δεν ξεχνά - 24 χρόνια μετά τιμά τη μνήμη των θυμάτων του ναυτικού δράματος (Βίντεο) Κύριο

26 Σεπτεμβρίου 2024 16:43

Ποιος άραγε θα μπορούσε να ξεχάσει στην Πάρο… Κανείς.

Η αποφράδα νύχτα της 26ης Σεπτεμβρίου 2000 όταν το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σαμίνα» προσέκρουε στις βραχονησίδες Πόρτες λίγο έξω από το λιμάνι του νησιού, ξεκινούσε η πολύνεκρη ναυτική τραγωδία που στοίχησε τη ζωή σε 81 συνανθρώπους μας…
24 χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από το ναυάγιο και η Πάρος τίμησε όπως κάθε χρόνο τη μνήμη των δικών της ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα όταν τα νερά του νησιού έγιναν υγρός τάφος για 81 αθώες ψυχές.
Το πρωί της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής τελέστηκε μνημόσυνο και στη συνέχεια στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στις Κορακιές τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των νεκρών.
Βουβός πόνος ήταν χαραγμένος στα πρόσωπα των πενθούντων συγγενών, των φίλων αλλά και όλων όσοι παραβρέθηκαν στις τελετές μνήμης για τα θύματα του ναυαγίου. Τιμές απέδωσε το διασωστικό σκάφος Chiara της Ε.Ο.Δ – Παράρτημα Κυκλάδων, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στον κόσμο.

{https://youtu.be/mmPGobMRlB4}

navagio samina 101

navagio samina 102

navagio samina 103

navagio samina 104

navagio samina 105

navagio samina 106

navagio samina 107

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos