Prodea: Επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα και Κύπρο- 100 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του Porto Paros Κύριο

29 Σεπτεμβρίου 2024 14:00

Διευθετήθηκαν οι εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της απόκτησης του τετράστερου ξενοδοχείου Porto Paros από την PRODEA Investments.

Όπως αναφέρεται στην εξαμηνιαία χρηματοοικονομική έκθεση περιόδου από 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2024, στις 4 Σεπτεμβρίου 2024 η θυγατρική της εταιρεία MHV Bluekey One Single Entity S.A προέβη στην υπογραφή συμβολαιογραφικού προσυμφώνου για την ολοκλήρωση της απόκτησης της ξενοδοχειακής μονάδας.

Το οριστικό συμβόλαιο αναμένεται να υπογραφεί εντός του τέταρτου τριμήνου του 2024. Σύμφωνα με τα σχέδια, το Porto Paros θα ανακαινισθεί εκ βάθρων με επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Mέχρι τον Μάιο του 2025, εξάλλου, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία εξαγοράς της κυπριακής Mediterranean Hospitality Venture (MHV) από την Prodea. Το αντίτιμο της εξαγοράς ανέρχεται σε 346 εκατ. ευρώ.

Η MHV, όπως αναφέρει η Prodea (εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών της Αθήνας, ειδικεύεται στην πολυτελή φιλοξενία μέσω των ακινήτων της και στην ανάπτυξη οικιστικών έργων υψηλής ποιότητας. Αξιοποιώντας τις στρατηγικές συνεργασίες με ένα δίκτυο διακεκριμένων διεθνών φορέων στον τομέα της φιλοξενίας, της εστίασης και της πολυτελούς ένδυσης, η MHV εστιάζει στη δημιουργία ποιοτικών προορισμών υψηλής ποιότητας.

Στο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων της, η MHV διαθέτει στην Κύπρο τα ξενοδοχεία Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Limassol, Nammos Limassol, LPM Restaurant & Bar, Park Tower Residences και το The Landmark Nicosia.

Το χαρτοφυλάκιο επεκτείνεται στην Ελλάδα με το Nikki Beach Resort και το Porto Paros.

Το χαρτοφυλάκιο της PRODEA Investments, στις 30 Ιουνίου 2024, αποτελούνταν συνολικά από 321 (31 Δεκεμβρίου 2023: 348) ακίνητα
συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας περίπου 1.354 χιλ. τ.μ. και 4 ξενοδοχειακές μονάδες (operating hotels), οι οποίες κατά την πλήρη λειτουργία τους θα διαθέτουν 829 κλειδιά.

Στα 321 ακίνητα συμπεριλαμβάνονται και 6 μισθωμένα ξενοδοχεία τα οποία διαθέτουν 519 κλειδιά.

Διακόσια εβδομήντα δύο (272) από αυτά τα ακίνητα βρίσκονται στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε περιοχές υψηλής προβολής και εμπορικότητας.

Επίσης, είκοσι τρία (23) ακίνητα βρίσκονται στην Κύπρο, είκοσι δύο (22) ακίνητα στην Ιταλία, δύο (2) ακίνητα στη Βουλγαρία και δύο (2) ακίνητα στη Ρουμανία.

Επιπλέον ο Όμιλος μέσω της MHV – Mediterranean Hospitality Venture Plc την 30ή Ιουνίου 2024 κατείχε 2 ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και 2 στην Κύπρο. Η εύλογη αξία των επενδύσεων σε ακίνητα του Ομίλου την 30ή Ιουνίου 2024 υπερβαίνει τα 3 δισ. ευρώ.

tornosnews.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos