Παγκόσμιες διακρίσεις για την Πάρο

02 Οκτωβρίου 2024 12:42

Πρωτιά για την Ελλάδα κέρδισε η Πάρος στα βραβεία 2024 Readers' Choice Awards και συγκαταλέχθηκε στα 20 καλύτερα νησιά της Ευρώπης.

Τα εκατομμύρια των αναγνωστών του σημαντικού ταξιδιωτικού περιοδικού την κατέταξαν στην 3η θέση και ακολουθούν η Κρήτη (4η), η Σκιάθος (5η), η Ρόδος (7η), η Ζάκυνθος (12η), η Κέρκυρα (17η) και η Σαντορίνη (18η). Παράλληλα, η χώρα μας αναδείχθηκε ανάμεσα στις 10 πιο φιλικές στην Ευρώπη, συγκεντρώνοντας σκορ 91.40 και κατακτώντας την 5η θέση της κατάταξης. Στην περιγραφή της Ελλάδας ως φιλική χώρα στους επισκέπτες της παραλληλίζεται η Ελληνική φιλοξενία με την Ελληνική οικογένεια η οποία υποδέχεται τους επισκέπτες που επιστρέφουν σαν να ήταν συγγενείς, ενώ η χώρα μας χαρακτηρίζεται ως μια χρονοκάψουλα από την αρχαιότητα με αναφορά στην Ακρόπολη, τη Δήλο και την Επίδαυρο.

Το κυκλαδίτικο νησί είχε όμως το τελευταίο διάστημα και άλλες σημαντικές παγκόσμιες διακρίσεις.
Σύμφωνα με την συντάκτρια LydiaMansel του Travel+Leisure το φθινόπωρο «είναι μια από τις καλύτερες περιόδους για να κάνεις ευρωπαϊκές διακοπές με χαμηλότερες τιμές, λιγότερο κόσμο και αρκετά ευχάριστο καιρό» γράφει ότι η Πάρος είναι ένα από τα αγαπημένα της νησιά και συνιστά να τη λάβουν υπόψη οι αναγνώστες «ως βάση για περαιτέρω εξερεύνηση» προσθέτοντας: «Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε, αλλά τα ελληνικά νησιά σε όλο το Αιγαίο και το Ιόνιο συνεχίζουν να καλούν τους ταξιδιώτες μέχρι το φθινόπωρο. Η Ελλάδα τείνει επίσης να είναι πιο προσιτή και λιγότερο συνωστισμένη αυτή την εποχή του χρόνου, οπότε θα έχετε επιλογή για το πού να πάτε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προηγήθηκαν πριν λίγο διάστημα η κατάταξη του νησιού ως δημοφιλέστερου προορισμού για το 2024 από την Εxpedia, μαζί με τα αντίστοιχα στοιχεία επισκεψιμότητας από τη Ferryscanner.
Συγκεκριμένα, η Πάρος αναδεικνύεται στη λίστα με τους τρεις Προορισμούς της Χρονιάς για το 2024, σύμφωνα με τηνοποία παρουσιάζει τα κίνητρα και τους δημοφιλέστερους προορισμούς για ταξίδια την επόμενη χρονιά. Η έκθεση Unpack ’24 βασίστηκε σε πρωτογενή ταξιδιωτικά δεδομένα του ομίλου Expedia (Expedia®, Hotels.com® και Vrbo®) και σε έρευνα ανάμεσα σε 20.000 ταξιδιώτες, και περιλαμβάνει οκτώ ταξιδιωτικές τάσεις για το 2024. Οι άλλοι δύο προορισμοί είναι η Πατάγια και το Περθ. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ferryscanner, η Πάρος ήταν πρώτη ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2024 .

Το μέγεθος της επιτυχίας του νησιού αναγνωρίζεται και από ελληνικά και ξένα Μέσα Ενημέρωσης, όπως το Economistas που αναπαράγει άρθρο του CondeNastTraveller που σημειώνει ότι "στο νησί της Πάρου, ο Σεπτέμβριος είναι η καλύτερη εποχή για να το επισκεφθείτε" με τα εγκωμιαστικά σχόλια να ακολουθούν τη βρετανική "Express" που είχε τονίσει ότι "μια γραφική και λιγότερο πολυσύχναστη εναλλακτική προσφέρει η Πάρος" και συμπλήρωνε: "Αυτό το νησί συγκαταλέχτηκε πρόσφατα στη λίστα των Times με τους πέντε μυστικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς προς εξερεύνηση, επαινετικό για την ικανότητά του να προσφέρει μια εναλλακτική απόδραση από περιοχές με μεγάλα πλήθη τουριστών, με γαλήνιες παραλίες και οικονομικές ταβέρνες".

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Θοδωρής Μπιζάς δήλωσε: " Είμαστε περήφανοι για τις διακρίσεις του νησιού μας. Η προσπάθεια συνεχίζεται για να διατηρήσουμε ανεξίτηλη τη φήμη του, συντηρώντας την αυθεντικότητα και τη φυσιογνωμία του, μαζί με τη συνεχή βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών που θα μας οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες την επόμενη χρονιά".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos