Πάρος: Έγκριση εκπόνησης μελέτης για τη φωτεινή σηματοδότηση της διασταύρωσης ΄΄πρώην Γκίκα΄΄ στην Παροικία

07 Οκτωβρίου 2024 13:11

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου, στη συνεδρίαση της 30ης Σεπτεμβρίου 2024, ενέκρινε την ανάθεση της εκπόνησης μελέτης για φωτεινή σηματοδότηση της κεντρικής διασταύρωσης (πρώην Γκίκα) στην Παροικία.

Στην πρωτεύουσα του νησιού μας, κατά τους καλοκαιρινούς και όχι μόνο μήνες, παρατηρείται έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην κεντρική διασταύρωση ΄΄πρώην Γκίκα΄΄. Για τη βελτίωση της κατάστασης αυτής και τη μείωση της ταλαιπωρίας των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, η διοίκηση του Δήμου Πάρου αποφάσισε την ανάθεση της εκπόνησης μελέτης για την εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Η μελέτη θα εκπονηθεί σε δυο στάδια. Στο πρώτο στάδιο θα εκτελεστούν οι μετρήσεις φόρτων, η συγκοινωνιακή μελέτη, η μελέτη σήμανσης και μελέτη εγκατάστασης φωτεινής σηματοδότησης και οτιδήποτε άλλο απαιτείται για τη λήψη όλων των αδειοδοτήσεων για την υλοποίηση του έργου. Αφού εγκριθεί το πρώτο στάδιο και κυρίως αφού ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, θα παραδοθεί το τελικό παραδοτέο της μελέτης που θα περιλαμβάνει και τα εναλλακτικά σενάρια φωτεινής σηματοδότησης, πλήρη μελέτη εγκατάστασης και λειτουργίας αυτής.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς με σχετική δήλωσή του, αναφέρει:

«Η λήψη απόφασης για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης φωτεινής σηματοδότησης στην πιο επιβαρυμένη διασταύρωση του νησιού μας, έρχεται σε συνέχεια του εγκριθέντος Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), στο οποίο έχει εξεταστεί το σενάριο φωτεινής σηματοδότησης και έχει εξαχθεί το συμπέρασμα ότι θα βελτιώσει την κυκλοφορία.

Για την εγκατάσταση της φωτεινής σηματοδότησης, είναι αναγκαίο να προηγηθεί η σύνταξη πλήρους τεχνικής μελέτης, στην οποία θα περιγραφούν, θα προδιαγραφούν και θα κοστολογηθούν όλες οι εργασίες που απαιτείται να γίνουν. Εφόσον οι διαδικασίες της μελέτης και κατόπιν του διαγωνισμού κυλήσουν ομαλά, εκτιμώ ότι σε 2 χρόνια θα έχει υλοποιηθεί το σχετικό έργο, το οποίο θα διασφαλίσει την καλύτερη κυκλοφοριακή ρύθμιση των οχημάτων αλλά και την ασφάλεια τόσο των οδηγών όσο και τον πεζών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos