Εμπρ/κός Σύλλογος Πάρου: Παραεμπόριο

04 Μαϊος 2012 21:01

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος πάντα είχε σε πρώτη προτεραιότητα στη δράση του το πρόβλημα με το παραεμπόριο.

Σήμερα, το πρόβλημα αυτό έχει πάρει άλλες διαστάσεις και μόνο με τη σκέψη ότι σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων βρίσκονται στην κρισιμότερη φάση σε ότι αφορά στη βιωσιμότητά τους.

Θεωρούμε πολύ θετική εξέλιξη την σύγκλιση της σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων φορέων με πρόσκληση του Δημάρχου Πάρου , μετά την πρότασή μας για να ληφθούν μέτρα, ώστε να εξαλείψουμε το φαινόμενο του παραεμπορίου από τα νησιά μας.

Το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου στη σύσκεψη αυτή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 στις 2 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου, θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Συγκεκριμένα ζητάμε:

1. Να ενταθεί ο έλεγχος στο λιμάνι της Πάρου, ώστε να επαναπροωθούνται όλοι οι παράνομοι με το επόμενο πλοίο.

Για το λόγο αυτό ζητάμε από το Δ.Λ.Τ. να προσλάβει από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο ένα άτομο (ιδιωτικό αστυνομικό), προκειμένου να βοηθά στον εντοπισμό των επίδοξων «εισβολέων» και με τη συνδρομή των ανδρών του Λιμεναρχείου, να προωθεί την απομάκρυνσή τους από το νησί μας.

2. Ζητάμε από τις μεταφορικές εταιρίες των δύο νησιών μας να μην διευκολύνουν στην μεταφορά παράνομων εμπορευμάτων.

3. Όποιοι από τους παράνομους εισβολείς ξεφύγουν από τον έλεγχο στο λιμάνι, οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή είτε των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας είτε του Λιμεναρχείου, να προχωρούν στην άμεση καταστροφή των παράνομων εμπορευμάτων και στην άμεση απομάκρυνση των παραεμπόρων.

4. Στην Αντίπαρο, όσοι εντοπιστούν με παράνομα εμπορεύματα, θα πρέπει, όχι απλά να απομακρύνονται από το νησί, αλλά σε συνεργασία με τις αρχές της Πάρου να παραδίδεται ο παράνομος εισβολέας, ώστε ν' απομακρύνεται και από την Πάρο.

5. Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος με την ευκαιρία αυτής της συζήτησης θέλει να επαναφέρει την πάγια θέση του, ότι εκτός από το παραεμπόριο, σοβαρή μάστιγα για τις επιχειρήσεις των νησιών μας είναι ότι συνάδελφοί μας συνεργάζονται για εργασίες που μπορούν να γίνουν και στον τόπο μας, με επιχειρήσεις και υπηρεσίες εκτός Πάρου και Αντιπάρου. Με δεδομένο ότι η τοπική αγορά μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της κατανάλωσης σε οποιοδήποτε τομέα, ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να στέλνεται στην αγορά της Αθήνας ή αλλού.

Ζητάμε από όλους τους συναδέλφους να παραβρεθούν με τις δικές τους προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην συνεδρίαση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Μαΐου 2012 στις 21.15 μμ στο γραφείο του Συλλόγου.

Με ιδιαίτερη τιμή

για το Δ.Σ. του

Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Αλιπράντης Απόστολος                 Ραγκούσης – Λαουτάρης Νίκος


Σας προσκαλούμε

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 Μαΐου 2012 και ώρα 21:15 μ.μ.

να προσέλθετε στην αίθουσα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, όπου θα γίνει η τακτική συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Υπογραφή Πρακτικών Προηγούμενης Συνεδρίασης.

2. Ανακοινώσεις Προέδρου.

3. Θέσεις και Προτάσεις για το Παραεμπόριο ,οι οποίες θα κατατεθούν στην προγραμματισμένη συνάντηση του Δήμου Πάρου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 και ώρα 14.00μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Πάρου.

4. Συζήτηση και απόφαση για την ιστοσελίδα του Συλλόγου www.esparou.gr.

5. Απόφαση για την πραγματοποίηση Εμπορικής Έκθεσης.

6. Απόφαση για αγορά τιμητικής πλακέτας.



{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos