Πρόσκληση ΔΕΥΑ Πάρου

14 Οκτωβρίου 2024 13:15

Προς τους Συλλόγους και τις Συλλογικότητες της Πάρου

Φίλες Συμπατριώτισσες, Φίλοι Συμπατριώτες,

Εκτιμούμε, ότι έχετε πληροφορηθεί και από τις συγκεντρώσεις που έχουμε πραγματοποιήσει σε όλα τα χωριά της Πάρου, ότι η διαχείριση του νερού του νησιού μας πρόκειται να αλλάξει με νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και το οποίο σύντομα θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με όσα έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι ΔΕΥΑ και η ΔΕΥΑ της Πάρου καταργούνται και απορροφούνται από την ΕΥΔΑΠ.

Αυτό σημαίνει ότι οι αποφάσεις για τη διαχείριση του νερού της Πάρου παύουν να είναι αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΠ και του Δήμου μας και οι όποιες αποφάσεις που αφορούν την τιμολογιακή πολιτική, τα αναγκαία έργα, τις προμήθειες καθώς και την αποκατάσταση των βλαβών, θα αποφασίζονται από την ΕΥΔΑΠ, δηλ. Από την Αθήνα.

Η αλλαγή αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για το νησί μας, αφού οι αποφάσεις θα λαμβάνονται εκτός Πάρου, με όλες τις συνέπειες που θα έχουν οι καθυστερήσεις σε επείγουσες καταστάσεις, όπως είναι οι σοβαρές βλάβες στα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.

Για την λεπτομερέστερη ενημέρωσή σας και την λήψη αποφάσεων περί του πρακτέου, σας προσκαλούμε σε κοινή σύσκεψη την προσεχή Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με εκτίμηση

Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΠ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos