Σύλλογος Ενοικ/νων Δωματίων Πάρου - Αντιπάρου

26 Ιουνίου 2012 12:23

Αγαπητοί Συνάδελφοι. Σας στέλνουμε την επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ιωάννη Βρούτση,

για την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ.

Επίσης σας στέλνουμε την επιστολή που έχουμε στείλει από 5.4.12 στους Βουλευτές Κυκλάδων.

Θεωρούμε ότι η διάταξη που ψηφίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση και θα ισχύσει από 1.7.12 ότι είναι άδικη και θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε παύση εργασιών ή σε μείωση της δυναμικότητας των δωματίων τους .

Όταν έχουμε νεότερες εξελίξεις θα σας ενημερώσουμε.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                    Η Γεν. Γραμματέας

Κώστας Μπιζάς               Μαρουσώ Τζανακοπούλου-Καστανιά

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Προς Υπουργό Απασχόλησης & Βουλευτή ΚΥΚΛΑΔΩΝ, κ. Γιάννη Βρούτση.

Αγαπητέ κ. Βρούτση,

Σας συγχαίρουμε για τα νέα σας καθήκοντα ως Υπουργού Απασχόλησης και σας ευχόμαστε καλή δύναμη.

Εκ μέρους πολλών μελών μας που ήδη επικοινώνησαν μαζί μας, σας μεταφέρω την αγωνία τους για την υποχρεωτική εγγραφή στον ΟΑΕΕ: Σύμφωνα με σχετική διάταξη, καθίσταται υποχρεωτική από 1/7/2012 η ασφάλιση στον ΟΑΕΕ των ιδιοκτητών των ενοικιαζόμενων δωματίων (δυναμικότητας από 6 έως 10) στην 1η ασφαλιστική κατηγορία με έκπτωση ποσοστού 9%. Οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις λειτουργούν εποχικά για περιορισμένο χρονικό διάστημα και στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ιδιοκτήτες τους είναι ασφαλισμένοι σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, συνταξιούχοι, κλπ) και επομένως η υποχρεωτική ασφάλιση τους στον ΟΑΕΕ αποτελεί αδικαιολόγητη επιβάρυνση. Παρακαλούμε για την παρέμβασή σας ώστε να υπάρξει περαιτέρω μείωση της ασφαλιστικής εισφοράς με κριτήριο την εποχική λειτουργία των ενοικιαζόμενων δωματίων.

Δεν θέλουμε να αποτελούμε μια εξαιρούμενη από οικονομικές υποχρεώσεις επαγγελματική κατηγορία, αλλά μόνο να επικρατεί η κοινή λογική που λέει ότι όταν κάποιος έχει κύρια ασφάλιση, δεν πρέπει να υποχρεούται να ξαναπληρώνει ασφάλιστρα για υπηρεσία που δεν θα απολάβει.

Με τιμή,

για τη ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ,

ο Πρόεδρος Αντώνης Καρατάσος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos