Πάρος: Στα φανάρια λέτε ΝΑΙ!

09 Ιουλίου 2012 02:00

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση του parianostypos.gr και στο ερώτημα αν συμφωνείτε με την τοποθέτησή τους στη διασταύρωση Γκίκα, το αποτέλεσμα που

εκφράζει τις απόψεις των επισκεπτών – αναγνωστών του parianostypos.gr, ήταν με μεγάλη διαφορά υπέρ της τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών με ποσοστά:

Ναι : 67,30%

Μάλλον ναι: 11,50%

Όχι: 15,40%

Μάλλον όχι: 5,8%

Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη διασταύρωση είναι υπαρκτό κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο, λόγω της αυξημένης κίνησης των τροχοφόρων γενικότερα στο νησί της Πάρου.

Το κυκλοφοριακό παρουσιάζεται κυρίως την ώρα άφιξης των πλοίων στο λιμάνι της Παροικίας λίγο πριν το μεσημέρι ενώ δεν λείπουν και τα προβλήματα το απόγευμα, σε μικρότερο όμως βαθμό.

Διιστάμενες οι απόψεις αν και κατά πόσο τα «φανάρια» όπως κοινώς τα αποκαλούμε συνάδουν με το νησιώτικο τοπίο, αν και όπως αναφέρουν ειδικοί επί του θέματος υπάρχει τρόπος να ενταχθούν στο περιβάλλον. Μικρότερο το κακό θα μου πείτε σε σχέση με το πώς ήδη έχει καταντήσει η διασταύρωση αλλά και ολόκληρη η Πάρος αναφορικά με την τήρηση των κανόνων της φυσιογνωμίας του νησιού.

Βέβαια δεν λείπουν και εκείνοι που μας καλούνε να φανταστούμε έναν επισκέπτη του νησιού, προερχόμενο από μια μεγάλη πόλη της Ελλάδας, ως πρώτη εικόνα, με το που αποβιβάζεται από το πλοίο να περιμένει να ανάψει το φανάρι στη διασταύρωση Γκίκα.

Το μείζον όμως του θέματος είναι αν και κατά πόσο οι φωτεινοί σηματοδότες θα αποφορτίσουν τους δύο βασικούς οδικούς άξονες, την περιφερειακή οδό και την οδό του αλσυλλίου της Εκατονταπυλιανής.

Μήπως η τοποθέτηση φαναριών είναι ένα ακόμα ημίμετρο που μεταθέτει το κυρίαρχο πρόβλημα από το οποίο πηγάζει και το κυκλοφοριακό που ταλαιπωρεί την Παροικία και δεν είναι άλλο από το επιβατηγό και εμπορικό λιμάνι ;

Βέβαια θα μου πείτε την περίοδο των ισχνών αγελάδων να μιλάμε για νέο λιμάνι εκτός πόλης είναι ουτοπία αλλά δεν παύει να είναι το ζητούμενο για να ανασάνει ένας από τους σημαντικότερους και ομορφότερους οικισμούς των κυκλάδων, η Παροικία.

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos