Πολύτιμη ανάσα τουριστικής "ζωής"στην Πάρο!

03 Αυγούστου 2012 04:00

Στην καρδιά του θέρους, εν μέσω της υψηλής τουριστικής περιόδου, η Πάρος, και ειδικότερα η Παροικία φαίνεται να δέχτηκαν μια πολύτιμη ανάσα τουριστικής "ζωής" όταν την Τρίτη 31 Ιουλίου κατέπλευσαν στον κόλπο την Παροικίας δύο κρουαζιερόπλοια.

Σε μια ομολογουμένως δύσκολη και πενιχρή τουριστικά καλοκαρινή περίοδο για το νησί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, η άφιξη των κρουαζιερόπλοιων αναθέρμανε σημαντικά την τουριστική κίνηση σκορπώντας χαμόγελα αισιοδοξίας στο ευρύτερο κλίμα γενικής κατήφειας που επικρατεί λόγω της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας για όλους τους επαγγελματίες και εμπλεκόμενους άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό.

Συγκεκριμένα, το ένα από τα κρουζιερόπλοια, το Orient Queen, μετέφερε Κύπριους τουρίστες, ενώ το άλλο το Azamara Quest, το μεγαλύτερο, μετέφερε τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων.
Τα δύο πλοία περέμειναν αρόδο στον κόλπο της Παροικίας και αφότου οι τουρίστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι, πλημμύρισαν με την παρουσία τους τα σοκάκια της παριανής πρωτεύουσας, κινήθηκαν στην αγορά, στα κάθε είδους μαγαζιά και εστιατόρια παρέχοντας με την παρουσία τους και τις αγορές τους μια - σύντομη έστω - τονωτική ένεση οικονομικής ανάκαμψης.

Το Azamara Quest, ενδέχεται να καταπλεύσει και πάλι στην Πάρο από τα μέσα Σεπτεμβρίου και έπειτα, κάτι που βεβαίως αποτελεί ενθαρρυντικό σημάδι τουριστικής προοπτικής για την Πάρο. Αν αναλογιστεί κανείς ότι στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία οι πλέον ανεπτυγμένες και εύρωστες τουριστικά νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας είναι εκείνες που έχουν αναπτύξει τον τουρισμό των κρουαζιεροπλοίων όπως επί παραδείγματι η Σαντορίνη, η Μύκονος, ή η Ρόδος, θα έπρεπε ίσως να επανασχεδιάσουμε την παριανή τουριστική πολιτική προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Γιατί αν στην Πάρο, κατέπλεαν κρουαζιερόπλοια όχι μόνο την υψηλή τουριστική περίοδο όπως τώρα, αλλά από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο όπως γίνεται στα άλλα νησιά το οικονομικό μέλλον του άρρηκτα δεμένου με τον τουρισμό νησιού μας, θα ήταν σίγουρα περισσότερο ελπιδοφόρο αν όχι εξασφαλισμένο!

{plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos