Συντονιστικό φορέων Πάρου - Αντιπάρου

31 Οκτωβρίου 2012 21:22

Την απόφασή τους να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις με την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή

όλου του Παριανού Λαού, επιβεβαίωσαν χθές στην αίθουσα του Αρχίλοχου, σωματεία και φορείς του νησιού.

Το συντονιστικό θα συνεδριάσει την Πέμτπη στις 7.00 μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και καλούνται και όλοι οι φορείς που επίσης θέλουν να σεμμετάσχουν.

Η συλλογή χιλιάδων υπογραφών, η οργάνωση συνελεύσεων σε όλα τα χωριά, η ενταικοποίηση των κινητοποιήσεων, ήταν οι αποφάσεις που πάρθηκαν στην χθεσινή συνέλευση.

Ας ενεργοποιηθούμε όλοι.

Ο μόνος αγώνας που πάει χαμένος, είναι αυτό που δεν δόθηκε ποτέ.

Ακολουθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης.

ΦΟΡΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάρου Αντιπάρου

Εμπ/κός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου

Σύλλογος Γυναικών Πάρου «ΑΡΗΙΣ»

Σύλλογος Φίλων Παροικίας

Σύλλογος Κολυμπηθρών

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου

ΕΛΜΕ

Ένωση Γονέων

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Πάρου

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Νάουσας

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Παροικίας

Σύλλογος Εργαζομένων Παιδικών Σταθμών

Πολιτιστικός Σύλλογος «Αρχίλοχος»

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς

ΑΟΠ

Σωματείο Φορτοεκφορτωτών

Παρόντες από το Δημοτικό Συμβούλιο: Γρηγορία Πρωτολάτη, Ευρ. Ακάλεστος, Μαρία Χανιώτη, Μ. Ισιγώνης, ο κ. Ροκονίδας εκπροσωπήθηκε από το μέλος της παράταξής του, Σ. Χουλιάρα.

Με δήλωση τους σειρά από φορείς και σωματεία δήλωσαν επίσης ότι συμμετέχουν.

Απόφαση συγκέντρωσης:

- Το υπάρχον συντονιστικό όργανο, Γ. Παπανικολάου, Κ. Αργουζής, Δέσποινα Χριστοφόρου ή κάποιο άλλο μέλος της ΕΛΜΕ, Ν. Ραγκούσης Λαουτάρης ή Απ. Αλιπράντης, Μωραιτίδης, Φωτίου, Παντελαίος, Τστιγώνια, Δαβανέλος, Γρηγοράσκου ή Γεωργιάδης, στο οποίο προστέθηκαν οι: Μανόλης Τσιγώνιας (Σωματείο Φορτοεκφορτωτών), Μαρία Δουλγέρη (ΑΡΗΙΣ), Αδριανή Φραντζή (Μάρπησσα), θα συναντηθεί την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου προκειμένου να ορίσει ημερομηνίες για τις λαϊκές συνελεύσεις σε όλα τα χωριά της Πάρου και στους χώρους εργασίας προς ενημέρωση των πολιτών του νησιού, ώστε να υπάρξει μαζικότητα στον κοινό αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών στον τομέα της υγείας. Κατόπιν θα οριστεί ημερομηνία για μεγάλη συγκέντρωση και εκεί θα εκλεγεί Επιτροπή Αγώνα.

- Συγκέντρωση υπογραφών στο κείμενο που διαμόρφωσε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Παροικίας, πρώην Δήμαρχος Κ. Αργουζής, το οποίο θα σταλεί στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Το κείμενο έχει ως εξής:

Προς τον υπουργό Υγείας

Προς

τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Κύριε Υπουργέ,

Παρά το γεγονός, ότι σας είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Πάρου, αυτά όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά αντιθέτως επιδεινώνονται ( μετά τους παιδιάτρους, τους παθολόγους, το γυναικολόγο και τη μαία, πρόσφατα αποχώρησε και ο καρδιολόγος).

Εμείς οι κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου, που υφιστάμεθα καθημερινά τις επιπτώσεις από την κακή λειτουργία του Κέντρου Υγείας, σας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και ζητάμε την άμεση κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και σε διασώστες του ΕΚΑΒ.

Υποχρέωση δική σας είναι η προστασία της υγείας μας και οι όποιες δικαιολογίες για την αναποτελεσματικότητα του ΕΣΥ στο νησιωτικό χώρο και ειδικότερα στην Πάρο και την Αντίπαρο, μας βρίσκουν αντίθετους και δεν μας πείθουν.

Στα νησιά μας, λόγω της γεωγραφικής τους ιδιαιτερότητας, σοβαρά επείγοντα περιστατικά υγείας , αντιμετωπίζονται σε τοπικό επίπεδο, εξαιτίας κακών καιρικών συνθηκών ή εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του περιστατικού. Και αυτό συμβαίνει συχνά, με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές.

Έχετε υποχρέωση να καλύψετε άμεσα τις κενές θέσεις που προβλέπονται από τον οργανισμό του Κέντρου Υγείας Πάρου Αντιπάρου θεσπίζοντας κίνητρα, ώστε να μην αποβαίνουν άγονες οι προκηρύξεις του Υπουργείου σας.

Τη δυνατότητα αυτή σας τη δίνει η συνταγματική διάταξη που αναφέρεται στη νησιωτικότητα, της οποίας ουδέποτε έγινε χρήση.

Οφείλουμε να σας κάνουμε γνωστό, ότι εμείς που υπογράφουμε τη διαμαρτυρία αυτή είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο το δικαίωμά μας να αισθανόμαστε ασφαλείς εμείς και τα παιδιά μας.

Η αδιαφορία που διαχρονικά έχει επιδείξει το Υπουργείο Υγείας μέχρι σήμερα για τα νησιά μας είναι εγκληματική, αφού χάνονται ανθρώπινες ζωές, οι οποίες θα είχαν διασωθεί, εάν ο σεβασμός προς την ανθρώπινη ζωή αποτελούσε στην πράξη τη βασική πολιτική κατεύθυνση του υπουργείου σας.

Τα μεγάλα λόγια και οι χωρίς αποτέλεσμα προσπάθειες, κατέστησαν στη συνείδησή μας τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου που προΐστασθε αναξιόπιστες.

Αναξιόπιστος θα είστε και εσείς, εάν δεν δώσετε άμεσα λύση στα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Πάρου.

Κοινοποίηση:

Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σύρου

Πρόεδρο ΕΚΑΒ

Πολιτικά κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου

Βουλευτές του νομού Κυκλάδων

Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Μ.Μ.Ε.

Κάτοικοι της Πάρου και Αντιπάρου

Η συνεδρίαση

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν σχεδόν όλοι οι παραβρισκόμενοι με παρατηρήσεις, προτάσεις κ.λπ.

Κ. Αργουζής: Τη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρ' ότι άκουσα ότι πολλοί ενοχλήθηκαν από τις αντιπαραθέσεις, εγώ τη θεωρώ πολύ σημαντική, γιατί μετά την πίεση από τους φορείς πραγματοποιήθηκε και ακούστηκαν σ' αυτήν, πολύ σημαντικά πράγματα.

Ο Δήμαρχος, ο οποίος δέχτηκε κριτική γιατί δεν προχώρησαν τα όσα είχαν αποφασιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μαΐου 2011, τώρα δήλωσε «απλός στρατιώτης» σ' αυτό τον αγώνα, έδειξε δηλαδή διάθεση για συμπόρευση.

Αυτό δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητο.

Θα πρέπει να τα βάλουμε όλα σε μια σειρά και κυρίως ν' αφυπνίσουμε την Παριανή κοινωνία, η οποία κοιμάται... Πρέπει να το κάνουμε, γιατί διαφορετικά θα ρίξουμε «άσφαιρα πυρά» και δεν θα καταφέρουμε τίποτα.

Επίσης, ο Δήμος θα πρέπει να ενεργοποιηθεί στην πράξη. Καλή είναι η επιστολή που στάλθηκε προς τον υπουργό Υγείας από τον Δήμαρχο, αλλά δεν φτάνει.

Με τη βοήθεια και του Δήμου, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε τους κατοίκους του νησιού, με λαϊκές συνελεύσεις.

Να βγουν μπροστά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Να στείλουμε την επιστολή που έχω διαμορφώσει και που όλοι συμφωνήσαμε επ' αυτής, προς τον υπουργό Υγείας, προς όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, ακόμη και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αφού γίνουν οι λαϊκές συνελεύσεις, θα αποφασιστεί μεγάλη συγκέντρωση στην οποία θα εκλεγεί Επιτροπή Αγώνα. Να ενεργοποιηθούν και οι Παριανοί Σύλλογοι στην Αθήνα.

Φιλία Γρηγοράσκου: Στο μονοθεματικό Δ.Σ., ένιωσα ότι ο Δήμαρχος έκανες απολογισμό των πεπραγμένων. Ο Δήμαρχος όμως, ο οποίος είναι εκλεγμένος και αμείβεται γι' αυτό, δεν μπορεί να δηλώνει απλός στρατιώτης. Πρέπει να είναι στρατηγός. Είναι υποχρεωμένος από τη θέση του, να μπει μπροστά και εμείς να ακολουθήσουμε. Εάν δεν μπορεί να το κάνει να πάει στο σπίτι του.

Δ. Μπελέγρης: Η θέση του ΑΟΠ: Συμφωνούμε, να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας, αλλά όχι μαζί με δημουικές παρατάξεις - πολιτικές κινήσεις..

Μαρία Μπιρμπίλη: Ο κόσμος βαρέθηκε τις συγκεντρώσεις, θέλει κάτι πιο δυναμικό, γι' αυτό δεν υπάρχει συμμετοχή. Με τις Επιτροπές πάμε ν' αντικαταστήσουμε τον Δήμο; Τότε γιατί τους ψηφήσαμε;

Γ. Παπανικολάου: Προϋπόθεση στον αγώνα μας πρέπει να είναι ο ορισμός Διοικούσας Επιτροπής στο Κέντρο Υγείας. Επίσης, οι κινητοποιήσεις μας να είναι πολύ δυναμικές, κλείσιμο τραπεζών, και όλων των ταμείων που λειτουργούν στο νησί.

Αντ. Δαβανέλος: Δεν είναι εύκολη η εξαγωγή συμπερασμάτων από το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν υπήρξε σύμπνοια, δεν έγινε σαφές το τι προτίθενται να κάνουν, πως και με ποιο σκοπό. Τελικά η κοινωνία παίρνει στα χέρια της το ζήτημα της υγείας. Η Επιτροπή αγώνα που θα γίνει να είναι από τα μέλη των φορέων και των συλλόγων, δεν αποκλείονται ωστόσο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Δήμαρχος, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν ενισχυτικά την επιτροπή με κάθε τρόπο.

Σ. Χουλιάρας: Ο Δήμαρχος δεν έκανε κάτι, όλοι το γνωρίζουμε. Πήρε όμως την πρωτοβουλία ο κόσμος. Δηλαδή, επειδή δεν κινητοποιείται ο Δήμος δεν πρέπει εμείς να προχωρήσουμε; Η Λαϊκή Επιτροπή που είχε γίνει για τα χαράτσια πέτυχε σημαντικά πράγματα και δεν μετείχε ούτε εκεί ο Δήμος. Δεν θα περιμένουμε λοιπόν οι φορείς τον Βλαχογιάννη. Να κάνουμε τις λαϊκές συνελεύσεις, να έχουμε μαζικότητα στον αγώνα και να μην μας νοιάζει τι θα κάνει ο Δήμαρχος και οι παρατάξεις. Πρέπει να βγούμε έξω.

Δ. Γεωργιάδης: Εμείς θέλουμε συμμέτοχο και τον Δήμο. Να πάμε όλοι μαζί, αλλιώς το χάσαμε το παιχνίδι.

Δ. Χριστοφόρου: Εμείς ζητάμε το αυτονόητο: Ο Δήμος ν' αναλάβει τις ευθύνες του. Τι μπορεί να κάνει για να βελτιώσει τις συνθήκες υγείας στο νησί μας. Είμαστε αντίθετοι με τη συμμετοχή Δημοτικών Συμβούλων και του Δήμου στην Επιτροπή Αγώνα. Η επιτροπή αυτή θα πιέζει το Δήμο για να κάνει αυτό που πρέπει.

Μαρία Χανιώτη: Ένιωσα χαρά από τη μια για την πρωτοβουλία και λύπη ταυτόχρονα, γιατί ορισμένοι εκπρόσωποι φορέων δεν θέλουν να αγωνιστούμε όλοι μαζί. Πιστεύω, ότι συλλογικά και ο Δήμος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, θα καταφέρουμε πολλά πράγματα.

Γρηγορία Πρωτολάτη: Εμείς είμαστε εδώ απόψε, γιατί η υπόθεση «Υγεία» μας αγγίζει όλους. Χαίρομαι που οι πολίτες αφυπνίζονται. Ως παράταξη κάνουμε ότι μπορούμε, αλλά δυστυχώς απευθυνόμαστε σε ώτα μη ακουόντων. Πιστεύω, ότι με τους λίγους πια πόρους που έχει η Τ.,Α. να λύσει κάποια πράγματα. Εμείς θα είμαστε μαζί σας για ένα τίμιο και ειλικρινή αγώνα.

Μ. Ισιγώνης: Εμείς ως παράταξη είναι αυτονόητο ότι θα βοηθήσουμε. Σε πρώτη φάση η επιτροπή αγώνα να είναι μόνο από τα μέλη των φορέων, να γίνει ενημέρωση χωριό – χωριό, και διεύρυνση σταδιακά της επιτροπής. Ο Δήμαρχος δηλώνει απλός στρατιώτης, αρνήθηκε να μπει μπροστάρης, για τις δημοτικές δομές υγείας, περίπου έγινε δεκτή η πρότασή μας, θα το προχωρήσουμε αυτοί που μετέχουμε στη συγκεκριμένη επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει άμεσα.

Απ. Αλιπράντης: Έχουμε πάντα το ίδιο πρόβλημα. Ενδιαφερόμαστε, αλλά έχουμε διαφορετικές απόψεις, το οποίο σ' ένα βαθμό είναι θετικό, πρέπει όμως τις απόψεις αυτές να καταφέρουμε να τις συγκεράσουμε. Εκτιμώ, ότι τους χρειαζόμαστε όλους. Πρέπει ο Δήμος και οι παρατάξεις να είναι μαζί μας, γιατί εκτός από την Υγεία και τις Δ.Ο.Υ., έρχονται και άλλα...

Όλγα Ισιγώνη: Πρέπει να είμαστε γρήγοροι σε ότι θα κάνουμε. Δεν έχουμε χρόνο. Έρχονται και άλλα... έχουμε ένα Δήμαρχο που κρύβεται πίσω μας. Να σπρώξουμε να βγει μπροστά.

Ηλ. Γουρδούκης: Να προσέξουμε, να μην αυτοπαγιδευτούμε. Οι απόψεις πολλές. Άλλοι θέλουν συναγωνιστή τον Δήμο, άλλοι όχι και είναι η πλειοψηφία. Άρα η ευθύνη είναι πλέον των πολιτών. Εκτιμώ, ότι ο κόσμος δεν κοιμάται, αλλά είναι απογοητευμένος και περιμένει από κάπου να πιαστεί... Πρέπει λοιπόν, να βρούμε τρόπο να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία. ΛαΙκές συνελεύσεις λοιπόν, αλλά και συγκέντρωση υπογραφών, γιατί αυτό είναι η συμμετοχή του κόσμου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos