Διημερίδα «Παιδί, έφηβος και Ψυχική Υγεία» Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 Αίθουσα Καλούδα, Δημοτικό Σχολείο Αντιπάρου

16 Ιανουαρίου 2013 20:57

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Β.Α. Κυκλάδων της ΕΠΑΨΥ

και τον Δήμο Αντιπάρου πρόκειται να υλοποιήσουν διημερίδα με τίτλο «Παιδί, έφηβος και Ψυχική Υγεία», στο πλαίσιο του προγράμματος Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας Φωκίδας, Φθιώτιδας και Κυκλάδων (ΕΣΠΑ 2007-13). Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, στην αίθουσα Καλούδα του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου. H ώρα προσέλευσης για την πρώτη μέρα 18:00, ενώ την δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθεί ομάδα γονέων το πρωί 10:30 με 13.30.

Ειδικό στόχο της διημερίδας αποτελεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σε θέματα που σχετίζονται με τη παιδική και εφηβική ηλικία, το άγχος και τις διαταραχές συμπεριφοράς που παρουσιάζονται σ' αυτές τις ηλικίες και πως τελικά ο γονιός ή ο εκπαιδευτικός μπορεί να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει μια συμπεριφορά.

Σκοπό ακόμα αποτελεί γονείς και εκπαιδευτικοί να συνειδητοποιήσουν το είδος, το μέγεθος και τον τρόπο με τον οποίο εμπλέκονται στην σχολική, αλλά και γενικότερη, καθημερινότητα ενός παιδιού ή εφήβου.

Γενικός σκοπός του προγράμματος ευαισθητοποίησης είναι η αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και την προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, την προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού και την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και την ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2265022924 και στο 22840 22011

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos