Πάρος: Δίκη…δίκην καλογερικής εξουσίας πάνω στη κοσμική ζωή

08 Φεβρουαρίου 2013 00:10

Σε αντιπαράθεση στην αίθουσα του δικαστηρίου σε δίκη που διεξήχθη στις 29 Ιανουαρίου, κατέληξε η μουσική βραδιά που συνδιοργάνωσε η ΚΔΕΠΑΠ και ο σύλλογος

Καμαρών στις 28 Ιουνίου παραμονή Πέτρου και Παύλου μετά τον εσπερινό στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων.

Η πάνδημη και επιτυχής παραδοσιακή μουσική εκδήλωση στην οποία συμμετείχε και διασκέδασε πλήθος κόσμου από τις Καμάρες αλλά και ολόκληρη την Πάρο, ενόχλησε τις μοναχές της Μονής του Αγίου Φιλοθέου, οι οποίες κάλεσαν κατ' επανάληψη την αστυνομία για να σταματήσει την εκδήλωση και στη συνέχεια υπέβαλαν μήνυση σε βάρος των διοργανωτών.

Η πρακτική αυτή από πλευράς των μοναχών ακολουθείται κατ' επανάληψη παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται μία φορά τον χρόνο στο χώρο του συλλόγου Καμαρών ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, ότι βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τη μονή.

Η όχληση όμως της συγκεκριμένης μονής από κοσμικές εκδηλώσεις έχει επανειλημμένα απασχολήσει την περιοχή των Καμαρών.

Πολλές φορές κατά το παρελθόν, η μονή παρενέβη ενοχλημένη για τις γιορτές που γίνονταν στα σπίτια οικογενειών της περιοχής όταν από αυτά ακούγονταν μουσική.

Ο σύλλογος Καμαρών διαμαρτύρεται γι' αυτή τη συνεχή παρέμβαση της μονής στην κοσμική ζωή των κατοίκων της περιοχής και καλεί το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ Καλλίνικο να εξετάσει την περίπτωση και να λάβει τα ενδεικνυόμενα μέτρα και εάν διαπιστώσει ότι οι δύο καλόγριες που διαμένουν εκεί ενοχλούνται από την κοσμική ζωή των κατοίκων, ας μετακινηθούν αλλού.

Το μόνο που δεν μπορεί να σταματήσει είναι η συνέχεια και ευρυθμία της κοσμικής ζωής στις Καμάρες.

Πως θα μπορούσαν άλλωστε να σταματήσουν οι γιορτές, οι γάμοι, οι βαπτίσεις, οι γεννήσεις παιδιών που θα διαιωνίσουν τον ελληνισμό, θα διαφυλάξουν την χριστιανική πίστη που θα κρατήσει τις μονές ;

Υπενθυμίζουμε ότι κριτήριο της εν αγάπη κοινωνίας Θεού και ανθρώπου είναι η προς πάντας αγάπη του ανθρώπου, διότι «Εάν τις είπη ότι αγαπώ τον Θεόν και τον αδελφόν αυτού μισή, ψεύτης εστίν, ο γάρ μη αγαπών τον αδελφόν αυτού...τον Θεόν ουχ εώρακεν ου δύναται αγαπάν» (Α΄ Ιωάν δ΄, 20-21).

Η χριστιανική αγάπη , η οποία υψίστως διακονείται υπό το μοναχικό σχήμα, αποτελεί την αρχή και το τέλος της εν Χριστώ αποκαλύψεως και τελειώσεως ως κοινωνική αρετή δε, είναι ανυπόκριτος και ειλικρινής, είναι συγκαταβατική, ανεκτική και προπάντων αφιλόνικος.

Παρ' όλα αυτά, στο σκαμνί του δικαστηρίου κάθισαν ως κατηγορούμενοι η πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ κ. Α. Κάγκανη και ο πρόεδρος του συλλόγου Καμαρών κ.Δ. Σκαραμαγκάς.

Ο μάρτυρας και μέλος του Δ.Σ του συλλόγου κ.Γ.Πατσιώτης κατέθεσε ότι η εορταστική μουσική εκδήλωση γίνεται μια φορά το χρόνο, είναι πάνδημη και μόνο η μονή ενοχλείται παρά τη μεγάλη απόσταση (περίπου 800 μέτρα) που απέχει από τον τόπο της εκδήλωσης.

Τελικά, το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορουμένους.

...Η χριστιανική αγάπη «ου ζητεί τα εαυτοίς, ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν,...συγχαίρει δε την αλήθειαν».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos