Πάρος: Επενδυτικό φιλέτο για τους Τούρκους η μαρίνα της Νάουσας ;

20 Φεβρουαρίου 2013 22:13

Κάτι περισσότερο από απλή φήμη αποτελεί η είδηση που εδώ και λίγες ημέρες κάνει το γύρο του διαδικτύου και όχι μόνο.

Πρόκειται για την καλά επιβεβαιωμένη πληροφορία στην οποία αναφέρεται άλλωστε και δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" σύμφωνα με την οποία η μαρίνα της Νάουσας ενδέχεται να πωληθεί άμεσα σε επενδυτικό όμιλο τουρκικών συμφερόντων. Το τουρκικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την μαρίνα της Νάουσας, εντάσσεται στο πλαίσιο των αποφασισμένων από την ελληνική πολιτεία ιδιωτικοποιήσεων σε ένα σχέδιο εννέα πακέτων ειδικά για 48 μαρίνες των ελληνικών ακτογραμμών τόσο στην ηπειρωτική όσο και στη νησιωτική Ελλάδα.

Το τουρκικό ενδιαφέρον εξαγοράς των μαρινών έχει γίνει ήδη πράξη καθώς η εταιρεία Dogus Group της γείτονος χώρας έχει ήδη αγοράσει πρόσφατα σημαντικά μερίδια σε μαρίνες της Αττικής αλλά και νησιών όπου και ήδη εκμεταλλεύεται και καθώς φαίνεται έπεται συνέχεια... Η όρεξη των τούρκων επενδυτών έχει ανοίξει για τα καλά καθώς και ο τουρκικός όμιλος Κοτς έχει εκδηλώσει ανοιχτά ενδιαφέρον.
Φαίνεται ότι η επικερδής αξιοποίηση εγκαταστάσεων θαλάσσιου τουρισμού αποτελεί "το φιλέτο" της τουρκικής κεφαλαιακής προσέλκυσης στην Ελλάδα ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μαρίνες και σε άλλα γειτονικά νησιά των Κυκλάδων όπως της Σερίφου, της Νάξου και της Άνδρου περιλαμβάνονται ήδη στα σχέδια της τουρκικής εξαγοράς.
Ίδωμεν... Γιατί καλές μεν και ευπρόσδεκτες στην παρούσα οικονομική συγκυρία οι επενδύσεις αλλά το πόθεν προέρχονται έχει μάλλον μεγαλύτερη σημασία...

Ειδικά στον ευαίσθητο νησιωτικό χώρο του Αιγαίου, του Αιγαίου που μας ενώνει με την γείτονα αλλά και μας χωρίζει συγχρόνως, θα πρέπει οι επιλογές της ελληνικής πολιτείας να τεθούν υπό αυστηρότερα κριτήρια. Δεν πουλάμε όσο όσο, δεν πουλάμε οπουδήποτε. Δεν πουλάμε κυρίως και προπάντων σε εκείνους που κατ΄ επανάληψη - πέρα από τις οποιεσδήποτε βαριές ιστορικές μνήμες - έχουν στην πρόσφατη ιστορία μας αφισβητήσει και συνεχίζουν να αμφισβητούν το χώρο της εθνικής μας κυριαρχίας και κυριότητας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos