Κέντρο Υγείας Πάρου: Περίσκεψη και αυτοκριτική...(Βίντεο)

25 Φεβρουαρίου 2013 03:22

Μετά την καταλαγή του ενθουσιασμού για τον ωραίο αγώνα που έδωσε ο παριανός και αντιπαριώτικος λαός υπέρ του δικαιώματός του στην δημόσια, δωρεάν περίθαλψη, κορυφαία στιγμή του οποίου υπήρξε η μεγαλειώδης κινητοποίηση στην

Αθήνα και η απόσπαση διαβεβαιώσεων από επίσημα χείλη για επίλυση των προβλημάτων στο Κ.Υ. Πάρου - Αντιπάρου ήρθε η ώρα της περισυλλογής και του αναλογισμού των πραγματικών διαστάσεων της τραγικής εικόνας διάλυσης που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας Πάρου - Αντιπάρου. .

Γιατί ναι μεν η υποστελέχωση αποτελεί μείζον υπαρκτό φλέγον πρόβλημα αλλά δυστυχώς όλοι εμείς οι παριανοί γνωρίζουμε καλά ότι δεν είναι το μοναδικό. Αποτελεί μάλλον το αποτέλεσμα μιας χρόνιας δυσλειτουργίας του Κ.Υ. σε οργανωτικό και διοικητικό επίπεδο η οποία ροκανίζει και δυναμιτίζει εκ των έσω την ομαλότητα και εύρυθμη λειτουργία του ως υπηρεσίας που πρωτίστως θα έπρεπε να υπηρετεί το δημόσιο αγαθό.

To parianostypos.gr, επέλεξε κατόπιν της κάλυψης της κινητοποίησης και της συζήτησης αποτίμησης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάρου, να αναδείξει την άλλη πλευρά του ζητήματος: Tη λιγότερο φλέγουσα και ορατή αλλά την περισσότερο χρονίζουσα και βασανιστική. Την πλευρά αυτή έθιξε άλλωστε σε δήλωσή του και ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Ρήγας σε δηλώσεις του (βλέπε βίντεο παρακάτω) μετά την συνάντησή του με εκπροσώπους της αντιπροσωπείας φορέων από τα δύο νησιά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο κ. Ρήγας, έχοντας διατελέσει εκτός από βουλευτής, νομάρχης Κυκλάδων αλλά και υφυπουργός οικονομικών, έχει μεγάλη εμπειρία από τα προβλήματα των Κ.Υ. στις Κυκλάδες. Προβλήματα τα οποία άλλωστε διαχειρίστηκε ο ίδιος από τις θέσεις που υπηρέτησε και για το λόγο αυτό οι απόψεις του έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για εμάς του κυκλαδίτες. Ο κ. Ρήγας, επισήμανε τα προβλήματα στη διοικητική οργάνωση και λειτουργία του Κ.Υ. Πάρου - Αντιπάρου τονίζοντας τις αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις που παρατηρούνται, την έλλειψη συνεργασίας και ομαλότητας ανάμεσα στα στελέχη του.

Ειπώθηκε πράγματι μια μεγάλη αλήθεια που όλοι εμείς οι παριανοί γνωρίζουμε δυστυχώς καλά στα τριάντα χρόνια λειτουργία του Κ.Υ. όταν έχουμε δει πάμπολλα στελέχη και προσωπικό να αποχωρεί απογοητευμένο όταν αποκτήσει προσωπική εμπειρία από τις εσωτερικές έριδες. Επομένως, πρωταρχική προϋπόθεση για μια μακρόβια και τελική επίλυση των προβλημάτων στο Κ.Υ. είναι η από την πολιτεία λήψη όλων εκείνων των ενδεικνυόμενων μέτρων τα οποία θα καταστήσουν δυνατή μια σωστή, αυτόνομη και χρηστή οργανωτική - διοικητική λειτουργία στις νησιωτικές μονάδες υγειονομικής περίθαλψης.

Θα πρέπει να χαραχθεί ένα νέο αντικειμενικό και λειτουργικό πλαίσιο οργάνωσης κάτω από το οποίο δεν θα υπάρχουν περιθώρια για οποιεσδήποτε κοντόφθαλμες σκοπιμότητες και προσκόμματα στις διοικητικές πρακτικές και θα αποκλείονται διαγκωνισμοί και διαχειριστικές μεθοδεύσεις.O Δήμος και το Βελέντζειο Ίδρυμα θα πρέπει να είναι αρωγοί και όχι ποδηγέτες.

Γιατί ακόμα και αν διοριστεί ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ευοδωθούν τελικά όλες οι προσπάθειες του κόσμου της Πάρου και Αντιπάρου, η κατάσταση θα παραμένει η ίδια και θα γίνουμε και πάλι όλοι μας, για μια ακόμη φορά, τραγικοί μάρτυρες της εγκατάλειψης του Κέντρου Υγείας από το υγειονομικό προσωπικό του.

Όλοι μας λοιπόν, σύσσωμη η κοινωνία της Πάρου και της Αντιπάρου, θα πρέπει να κοιτάξει το πρόβλημα κατάματα σε όλο του το εύρος. Όλοι μας θα πρέπει ως τοπική κοινωνία να διερευνήσουμε και να εξετάσουμε την δική μας συμμετοχή στο ζήτημα και τα πιθανά λάθη που έχουν προκύψει από αυτή. Γιατί είτε πρόκειται για λάθη, είτε για παραλείψεις, είτε για αδιαφορία η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη και πολύ περισσότερο επώδυνα τραγική. Τόσο τραγική όσο τραγικά απελπιστική είναι η διακύβευση του αγαθού της ίδιας της υγείας και εν τέλει της ζωής...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos