Απόφαση του συντονιστικού φορέων για την υγεία

14 Μαρτίου 2013 21:32

Στις 11 Μαρτίου, ένα ακριβώς μήνα μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Πάρου, συνεδρίασε

η ολομέλεια των φορέων της Πάρου και της Αντιπάρου με θέμα ημερήσιας διάταξης την ενημέρωση για τις μέχρι τώρα εξελίξεις και τον προγραμματισμό της δράσης τους κατά το αμέσως προσεχές διάστημα.

Από τη μέχρι τώρα ενημέρωση, από τη διαύγεια του Υπουργείου Υγείας, προκύπτει ότι έγινε προκήρυξη δύο θέσεων για το Κέντρο Υγείας Πάρου επικουρικών γιατρών για την κάλυψη της κενής θέσης του παιδιάτρου και της κενής θέσης του ορθοπεδικού. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε στις 11 Μαρτίου 2013 και αναμένεται η αξιολόγησή τους.

Επίσημη ενημέρωση για την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που αποδεσμεύει διορισμούς για την πρόσληψη και άλλων γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και προσωπικού του ΕΚΑΒ, καθώς και για την κρατική χρηματοδότηση του υγειονομικού αεροσκάφους της Πάρου δεν υπάρχει.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές, ότι η προσπάθεια αυτή, που ξεκίνησε με την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών της Πάρου και της Αντιπάρου θα έχει διάρκεια και θα περάσει από πολλές φάσεις.

Επισημαίνουμε ότι το πρώτο που πρέπει να διαφυλάξουμε είναι η ενότητά μας. Αυτή είναι η δύναμή μας και αυτήν υπολογίζει η κυβέρνηση. Αν υπάρξουν διασπάσεις και μεμονωμένες πρωτοβουλίες, η μεγάλη αυτή προσπάθεια θα εκφυλισθεί και θα πάει χαμένη. Γι αυτό και οι όποιες πρωτοβουλίες χρήσιμο είναι να συζητιούνται στο συντονιστικό και στην ολομέλεια των φορέων.

Αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1. Να παρακολουθείται συνεχώς η πορεία υλοποίησης των κυβερνητικών δεσμεύσεων, αλλά και η δραστηριότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Επί του παρόντος ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας έχει υποβάλει μετά την 11η Φεβρουαρίου 2013 μόνο το ΚΚΕ.

2. Να αναζητηθούν γιατροί, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ που επιθυμούν να εργασθούν στο Κέντρο Υγείας Πάρου, προκειμένου να καταρριφθεί η επιχειρηματολογία του υπουργείου, ότι δεν βρίσκει προσωπικό πρόθυμο να έλθει στην Πάρο.

3. Να υπάρξει στενή συνεργασία με τους παριανούς και αντιπαριώτικους συλλόγους των Αθηνών. Έχει μεγάλη σημασία η ενεργοποίησή τους, επειδή βρίσκονται κοντά στα κέντρα αποφάσεων. Στα πλαίσια αυτά θα επιδιωχθεί η πραγματοποίηση σύσκεψης με όλους τους τοπικούς συλλόγους των Αθηνών με σκοπό την πλήρη ενημέρωσή τους και το συντονισμό της κοινής δράσης.

4. Να επιδιωχθεί η ενεργοποίηση της τοπικής κοινότητας των ευρωπαίων πολιτών καθώς και κάθε παριανού και φίλου της Πάρου που έχει τη δυνατότητα και μπορεί να βοηθήσει.

5. Να σταλούν στις αρχές Απριλίου τηλεγραφήματα από φορείς και μεμονωμένους πολίτες στον Υπουργό Υγείας και τα κόμματα με περιεχόμενο την υπενθύμιση των υποσχέσεων που έδωσαν.

6. Να πραγματοποιηθεί στα μέσα του Απρίλη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και τα πολιτικά κόμματα, για τα θέματα που τους έχουμε θέσει και εν συνεχεία να δοθεί συνέντευξη τύπου στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης.

7. Να κατατεθούν προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση των νησιωτικών Κέντρων Υγείας στο σχέδιο νόμου «Ιπποκράτης», που ετοιμάζει το αρμόδιο υπουργείο.

8. Επειδή η αρχή της νησιωτικότητας είναι το βασικό μας επιχείρημα, το οποίο στηρίζεται στη γεωγραφική ιδιαιτερότητα των νησιών μας, να απευθυνθούμε σε όλα χωρίς εξαίρεση τα νησιά των Κυκλάδων με στόχο το συντονισμό όλων των κυκλαδιτών σε κοινή δράση για τη βελτίωση της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης στις Κυκλάδες. Η Πάρος προσφέρεται και συγκοινωνιακά για μια παγκυκλαδική συνάντηση φορέων με θέμα την υγεία, την οποία και θα επιδιώξουμε, όχι για να συζητήσουμε γενικά και αόριστα, αλλά για το πως θα οργανωθούμε για να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις σε κυκλαδικό επίπεδο.

Το συντονιστικό των φορέων Πάρου Αντιπάρου για την Υγεία

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos