Πάρος: Εφ΄ όλης της ύλης Συνέντευξη του Λιμενάρχη Πάρου - Εφαρμογή δύο νέων μέτρων από 1η Απριλίου στο λιμάνι της Παροικίας (Βίντεο)

29 Μαρτίου 2013 02:35

To parianostypos.gr, σας παρουσιάζει την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο Λιμενάρχης Πάρου κ. Κωνσταντίνος Γιαλελής απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την Πάρο και τη Λιμενική Αρχή του νησιού.

Ο κ. Γιαλελής αναφέρθηκε όπως θα παρακολούθησετε σε φλέγοντα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του όπως για παράδειγμα το ζήτημα της προσέλκυσης πελατών (τουριστών) στο λιμάνι, το θέμα των κυλοφοριακών ρυθμίσεων και την τροχονομία, την ασφάλεια των λουομένων και σκαφών στον όρμο της Παροικίας από τα απόνερα των πλοίων και τις απαγορεύσεις της αλιείας.
Ο κ. Γιαλελής, απάντησε πρόθυμα στις ερωτήσεις μας και ήταν κατατοπιστικός στα θέματα αυτά που αποκτούν μεγάλο ενδιαφέρον ενόψει μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε τα βίντεο (Η συνέντευξη παρουσιάζεται σε δύο μέρη)

Επίσης σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες του parianostypos.gr, οι οποίες προέρχονται από αξιόπιστες πηγές, ρίχνουμε φως στο φλέγον θέμα των πλωτών διακομιδών ασθενών στα νησιά μας.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες μας, όταν υπάρχει ανάγκη μεταφοράς ενός ασθενούς με πλωτό μέσο προς την πλησιέστερη υγειονομική μονάδα, το ΕΚΑΒ επικοινωνεί πρωτίστως με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος που βρίσκεται στον Πειραιά στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, και κατόπιν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ζητά από τα κατά τόπους λιμεναρχεία των νησιών να αναφέρουν ποιά πλωτά μέσα έχουν διαθέσιμα για την διακομιδή.
Κατόπιν, λαμβάνει τις απαντήσεις των λιμεναρχείων σχετικά με τα κατά τόπους διαθέσιμα πλωτά μέσα και τελικά το ΕΚΑΒ έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει με ποιό μέσο θα γίνει η διακομιδή.
Η επικοινωνία ανάμεσα στις εν λόγω υπηρεσίες γίνεται κατ΄αρχάς άμεσα τηλεφωνικά και κατόπιν εγγράφως, δηλαδή υπηρεσιακά.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος είναι κατά κάποιο τρόπο "ο ταχυδρόμος" της όλης επιχείρησης ενώ τα τοπικά λιμεναρχεία οφείλουν να προτείνουν μέσα τα οποία είναι αξιόπλοα. Δηλαδή, να έχουν ναυτιλιακά έγγραφα σε ισχύ, πρωτόκολο γενικής επιθεώρησης (ΠΓΕ) το οποίο εκδίδεται από το νηογνώμονα ή το Υπουργείο ή για μικρότερα σκάφη από το Λιμεναρχείο.

Έτσι και πάντα με πληροφορίες του parianostypos.gr, διασφαλίζεται μετά από επιθεώρηση ότι το πλοίο είναι αξιόπλοο ναυτιλιακά, διαθέτει δηλαδή ραντάρ ή λειτουργεί το πηδάλιό του, είναι αξιόπλοο μηχανολογικά, δηλαδή λειτουργούν σωστά οι μηχανές του και τέλος ότι είναι κατάλληλο από πλευράς υγιεινής και ενδιαίτησης. Στην περίπτωση τώρα της πλωτής μεταφοράς ασθενών, το λιμεναρχείο δεν μπορεί να έχει κανένα έλεγχο περί του κατά πόσο το πλωτό μέσο είναι κατάλληλο από πλευράς ιατρικού εξοπλισμού για την εν λόγω διακομιδή.
Το κατά πόσο ένα πλωτό μέσο είναι σε θέση να δεχτεί ασθενή είναι αποκλειστικό θέμα και ευθύνη του ΕΚΑΒ. Στο ΕΚΑΒ εξάλλου ανήκει και η τελική απόφαση για την διακομιδή.
Το Λιμεναρχείο δεν έχει καμμία εμπλοκή στα χρήματα που πληρώνονται από το ΕΚΑΒ στους επιχειρηματίες πλοιοκτήτες, ούτε είναι σε θέση να γνωρίζει επί του θέματος. Εκτός από την διαβεβαίωση του αξιόπλοου των πλοίων, το Λιμεναρχείο υποχρεούται επίσης να παράσχει στον επιχειρηματία βεβαίωση για το πόσες διακομιδές έγιναν, και εκείνος κατόπιν πληρώνεται από το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα επίσης με αποκλειστικές πληροφορίες του parianostypos.gr, οι οποίες αφορούν ενόψει της τουριστικής περιόδου το άνοιγμα τραπεζοκαθισμάτων σε χώρους λιμενικής αρμοδιότητας, από την 1η Απριλίου, όσοι επαγγελματίες δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους έως και το 2012 προς το Λιμενικό Ταμείο θα υποστούν κυρώσεις.
Επίσης σε έναν αριθμό περίπου 20 επιχειρηματιών έχει υποβληθεί χρηματική ποινή (πρόστιμο) από το Λιμεναρχείο για τη μη πληρωμή συσσωρευμένων οφειλών και τους έχουν ασκηθεί διώξεις.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos