Πάρος: Το τερατούργημα της ντροπιαστικής ασυνειδησίας βοά σε επαρχιακό δρόμο...

30 Μαρτίου 2013 15:07

Οι αποκρουστικές φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Δεν μιλούν απλώς, αλλά κραυγάζουν βροντερά ότι το αίσχος και η ντροπή

που απεικονίζεται κατά τον αποκρουστικότερο τρόπο στον επαρχιακό δρόμο των Καμαρών, δεν πνίγει μόνο τους ασυνείδητους που ξεφορτώθηκαν τα κάθε λογής και είδους απορρίμματά τους μέσα στο δημόσιο δρόμο, αλλά και εκείνους που είναι οι καθ΄ύλην αρμόδιοι να τα περισυλλέξουν και να δώσουν τέλος σ΄ αυτήν την αδιάντροπη ενέργεια.

Εδώ και πολλές ημέρες όπως μαρτυρούν αδιάψευστα οι φωτογραφίες, ένας τεράστιος ετερόκλητος σωρός σκουπιδιών που εκτείνεται κατά μήκος του δρόμου σε απόσταση περίπου 20 μέτρων έχει αποτεθεί από κάποιους και μάλιστα αφού πρώτα μετακίνησαν τον κάδο απορριμμάτων από την θέση του για να πετάξουν τα σκουπίδια.
{vsig}kamares-skoupidia-30-03-13{/vsig}

Το θέμα το παρακολουθούμε εδώ και αρκετό καιρό, δεν είναι άλλωστε και η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σημείο στον επαρχιακό δρόμο των Καμαρών γίνεται χωματερή. Σε άρθρο μας είχαμε προ ολίγον μηνών (τον Αύγουστο του 2012) αναφερθεί και πάλι σε παρόμοιο θλιβερό φαινόμενο που όπως δείχνουν τα πράγματα επαναλαμβάνεται ακόμα πιο εκτεταμένα και επίμονα σήμερα.

Η τραγικότητα της κατάστασης δεν έχει ασφαλώς να κάνει μόνο με κινδύνους για τη δημόσια υγεία στην περιοχή, δεν απεικονίζει μόνο το θράσος και την ασυνειδησία αυτών που δημιούργησαν ένα τερατούργημα ασχήμιας και φρίκης μέσα σε δημόσιο χώρο αλλά σίγουρα το όλο ζήτημα έχει να κάνει ευρύτερα με τον πολιτισμό μας.

Γιατί όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τις φωτογραφίες ανάμεσα στα κάθε λογής πεταμένα αντικείμενα βρίσκονται κομμάτια από κορμούς και φύλλα ξεραμένων φοινίκων.

Φοινίκων που ξεράθηκαν πιθανότατα προσβεβλημένοι από το σκαθάρι των φοινικοειδών που θανατώνει μεταδοτικά τα εν λόγω δέντρα. Τη στιγμή που θα έπρεπε να καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για την αποφυγή της διάδοσης της φυτικής ασθένειας σε περιοχές όπου οι φοίνικες δεν έχουν ακόμη προσβληθεί, όπως οι Καμάρες, κάποιοι περιβαλλοντικά βάνδαλοι πετούν τους φορείς της ασθένειας όπου τους κάνει κέφι.

Οι ξεραμένοι από την ασθένεια φοίνικες θα πρέπει να καίγονται ή να θάβονται όπως προειδοποιούν οι ειδικοί. Προς τι λοιπόν οι όποιες οικολογικές ευαισθησίες των πολιτών και η επίσημη εκλεπτυσμένη περιβαλλοντική μέριμνα όταν ενώ πανελλαδικά γίνονται τεράστιες προσπάθειες για τη μη διάδοση της νόσου, ο Δήμος της Πάρου είναι απών σε ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στις Καμάρες και κάποιοι από τους πολίτες συμπεριφέρονται ασυνείδητα στο περιβάλλον;

Δικαιολογίες υπεκφυγής της ευθύνης δεν χωρούν σε ένα τόσο ζωτικό ζήτημα που αφορά την υγεία των ανθρώπων και του περιβάλλοντός τους. Εξάλλου, μόνο 200 περίπου μέτρα μακρύτερα από το σημείο της αυτοσχέδιας χωματερής που στήθηκε από ασυνείδητους, υπάρχει δημοτικός χώρος που μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να χρησιμοποιηθεί από το Δήμο για το σκοπό αυτό αντί να ερχόμαστε αντιμέτωποι με το αποκρουστικό και επικίνδυνο θέαμα του σκουπιδότοπου μέσα στο δημόσιο δρόμο.

Το θέμα ήδη χρονίζει, έχουν ήδη περάσει αρκετές μέρες από την εμφάνισή του, και σήμερα πλέον το θίγουμε μετά από επανειλημμένες διαμαρτυρίες που δεχτήκαμε από κατοίκους της περιοχής των Καμαρών.

Ελπίζουμε σε λύση από τους αρμόδιους, ελπίζουμε επιτέλους κάποιοι να ευαισθητοποιηθούν και να προβούν σε ενέργειες απομάκρυνσης της εστίας μόλυνσης.
Ευχόμαστε κάποιοι να επιδείξουν το θάρρος για την επιτέλεση του αυτονόητου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos