×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ερώτηση ΑΝ.ΕΛ. για το υγειονομικό αεροσκάφος Πάρου - Αντιπάρου

12 Απριλίου 2013 15:36

Η λειτουργία του υγειονομικού αεροσκάφος Πάρου - Αντιπάρου ήαν το θέμα ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό υγείας οι βουλευτές των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Έλενα Κουντουρά (Α' Αθήνας) και Μίκα Ιατρίδη (Δωδεκανήσου). Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

Ερώτηση των βουλευτών Α' Αθηνών Έλενας Κουντουρά και Δωδεκανήσου Μίκας Ιατρίδη προς τον υπουργο υγειας

Θεμα: «Διακομιδές ασθενών στις Κυκλάδες»

Έχετε λάβει ενημέρωση από το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, για το θέμα των διακομιδών των ασθενών με πλωτά μέσα, όπως γίνεται μέχρι αυτή τη στιγμή. Τα πλωτά μέσα μετακινούν τον ασθενή έως τη Σύρο και αν χρειαστεί να πάει σε νοσοκομείο της Αθήνας, μεταφέρεται με άλλο μέσο.

Έτσι χάνεται πολύτιμος χρόνος, που μπορεί να έχει επίπτωση στην υγεία του ασθενούς.

Οι φορείς προτείνουν την κατά προτεραιότητα χρησιμοποίηση του υγειονομικού αεροσκάφους που παραχωρεί το Βελέντζειο ίδρυμα στο ΕΚΑΒ, μέσο το οποίο προφέρει ασφάλεια και ταχύτητα αφού μεταφέρει τον ασθενή απευθείας εκεί που πρέπει να είναι ο προορισμός του και όπως αναφέρουν οι φορείς, συνιστά πιο οικονομική λύση.

Ενδεικτικά, όπως σας έχει ενημερώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Πάρου, η αερομεταφορά επειγόντων περιστατικών από την Πάρο με στρατιωτικά ελικόπτερα ανέρχεται στο ποσό των 10.000 ευρώ ανά πτήση, με πλωτά μέσα 4.000 ευρώ ανά δρομολόγιο, ενώ η χρησιμοποίηση του υγειονομικού αεροσκάφους θα κόστιζε 2.000 ευρώ ανά πτήση.

Ερωτάται ο υπουργός:

1. Εξετάζει ως υλοποιήσιμη την πρόταση των φορέων για το αεροσκάφος και ποια πρόκειται να είναι η ανταπόκριση στο αίτημα αυτό, ειδικά ενόψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου όπου εκτός των μόνιμων κατοίκων θα υπάρξει και άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών στις Κυκλάδες;

Οι Ερωτώσες Βουλευτές
Έλενα Κουντουρά
Μίκα Ιατρίδη

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos