×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πάρος: Έναρξη Εργασιών στο Οδικό Δίκτυο Παροικίας & Νάουσας

29 Απριλίου 2013 17:57

Η Περιφερειακή Ενότητα Πάρου σας ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 θα εκκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος της περιφερειακής οδού Νάουσας από το ύψος του βουλκανιζατέρ ιδιοκτησίας

Μπαρμπαρήγου Δημήτριου του Γεωργίου έως την υπεραγορά ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.

Θα γίνει ολική κατάληψη του οδοστρώματος στο άνωθεν περιγραφόμενο τμήμα της οδού, καθόσον είναι ιδιαιτέρως προβληματική και θα επιφέρει μεγαλύτερη χρονική καθυστέρηση η κατασκευή του σε δύο στάδια - όπως έγινε η ανακατασκευή του τμήματος στο ύψος του βενζινάδικου ΕΚΟ.

Στο διάστημα των εργασιών αυτών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως:

Α. ΚΙΝΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑ – ΝΑΟΥΣΑ - ΧΩΡΙΑ

1. H κίνηση των οχημάτων – όλων των κατηγοριών (Ι.Χ. – Φορτηγών – Λεωφορείων) των κινούμενων από την επαρχιακή οδό Παροικιά – Νάουσα με κατεύθυνση προς Νάουσα ή χωριά θα διεξάγεται ως ισχύει και σήμερα, δηλαδή από το δρόμο που οδηγεί στο λιμανάκι της Νάουσας. Στο ύψος της απόληξης του Ξηροποτάμου τα επιβατικά οχήματα θα κινούνται στο αριστερό τμήμα του ποταμού (πλευρά που βρίσκεται η πιάτσα των ταξί) ενώ στο δεξί τμήμα θα κινούνται αποκλειστικά τα φορτηγά και τα λεωφορεία. Εν συνεχεία θα συνεχίζουν στο δρόμο που οδηγεί στο τεχνικό του ποταμού Ξηροπόταμος (τοπωνύμιο Τρίστρατο).

2. Επιβατικά οχήματα και φορτηγά τροφοδοσίας των καταστημάτων της εξεταζόμενης περιοχής καθώς και λεωφορεία μεταφοράς των μαθητών του Λυκείου μπορούν να εισέλθουν στην περιφερειακή οδό της Νάουσας από το βενζινάδικο ΕΚΟ μέχρι και το φούρνο <<ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΤΣΟΥΝΑΚΗ>>, όπου στη συνέχεια τα επιβατικά οχήματα θα συνεχίζουν ευθεία πορεία για 50 περίπου μέτρα στο τσιμεντοστρωμένο δρόμο που διέρχεται από το φούρνο, εν συνεχεία θα στρίβουν αριστερά και στον πρώτο κάθετο δρόμο θα κάνουν δεξιά (δρόμος που οδηγεί στη σχολή χορού Central School of Ballet και στο κομμωτήριο Hair Dimosthenis). Στους τσιμεντοστρωμένους αυτούς δρόμους θα απαγορευτεί η στάθμευση των οχημάτων και στις δύο πλευρές. Η άνωθεν περιγραφόμενη διαδρομή καταλήγει στον κεντρικό δρόμο (τοπωνύμιο "Ποτάμι"), έμπροσθεν του Γυμνασίου της Νάουσας.

3. Τα λεωφορεία και τα μεγάλα φορτηγά τροφοδοσίας θα κάνουν αναστροφή στο πλάτωμα που υπάρχει πλησίον του φούρνου ιδιοκτησίας Τσουνάκη και θα χρησιμοποιούν το ρεύμα καθόδου της περιφερειακής οδού (κίνηση από φούρνο προς βενζινάδικο ΕΚΟ).

Β. ΚΙΝΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΧΩΡΙΑ – ΝΑΟΥΣΑ -ΠΑΡΟΙΚΙΑ

1. Τα επιβατικά οχήματα τα κινούμενα από χωριά προς Παροικιά θα κατέρχονται το γεφύρι του Ξηροποτάμου (τοπωνύμιο Τρίστρατο) θα συνεχίζουν στον κεντρικό δρόμο (τοπωνύμιο "Ποτάμι") προς το Γυμνάσιο της Νάουσας και στο δεύτερο κάθετο δρόμο που θα συναντήσουν θα κάνουν αριστερά (ανηφορικός δρόμος που οδηγεί στα ενοικιαζόμενα δωμάτια studio Apartments Χαρούλα και οικόπεδο ιδιοκτησίας Γρηγοράκου) και εν συνεχεία στο ύψος που βρίσκονται οι καθρέπτες ελέγχου κυκλοφορίας θα κάνουν αριστερά. Στην άνωθεν διαδρομή θα απαγορευτεί η στάθμευση των οχημάτων και στις δύο πλευρές. Ο εν λόγω δρόμος καταλήγει στον τσιμεντοστρωμένο δρόμο που διέρχεται έμπροσθεν του φούρνου Τσουνάκη και εν συνεχεία στην περιφερειακή οδό της Νάουσας από όπου μπορούν να κινηθούν ανεμπόδιστα προς Παροικιά.

Από τα προαναφερόμενα προκύπτει ότι ο Περιφερειακός της Νάουσας από το ύψος του πρατηρίου ΕΚΟ έως ΑΡΤΟΠΟΙΙΟ ΤΣΟΥΝΑΚΗ θα είναι διπλής κατεύθυνσης.

2. Τα λεωφορεία που θέλουν να κινηθούν από Νάουσα προς Παροικιά θα χρησιμοποιούν το τμήμα του τεχνικού του ποταμού Ξηροποτάμου που βρίσκεται από την απέναντι πλευρά από αυτή της πιάτσας των ταξί. Επειδή αποκλειστικά και μόνο για τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται η κίνηση από λιμάνι Νάουσας προς Παροικιά, τις ώρες των δρομολογίων τους θα υπάρξουν άτομα που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία. Θα ζητηθεί η συνδρομή του αστυνομικού σταθμού της Νάουσας ή της δημοτικής αστυνομίας. Για το εξεταζόμενο διάστημα των εργασιών θα απαγορευτεί η στάθμευση των οχημάτων από το ύψος του ΟΤΕ μέχρι και τον χώρο που βρίσκονται οι πάγκοι της λαϊκής αγοράς της Νάουσας. Η εν λόγω ρύθμιση για τα λεωφορεία προτάθηκε από εκπρόσωπο του ΚΤΕΛ.

3. Η πιάτσα των ταξί θα παραμείνει ως έχει καθόσον δεν εμποδίζει στις περιγραφόμενες ρυθμίσεις.

4. Τα βαρέα οχήματα - φορτηγά - που θέλουν να κινηθούν με κατεύθυνση από χωριά προς Παροικιά θα πρέπει να κινηθούν αριστερά στο γεφύρι του Ξηροποτάμου (Τρίστρατο) και στον πρώτο κάθετο δρόμο να κάνουν δεξιά. Ο εν λόγω δρόμος διέρχεται κάτω από την χωματερή της περιοχής, συνεχίζει προς την περιοχή "Σαρακίνικο" και καταλήγει στο Ξενοδοχείο Petres στην περιοχή "Αγ. Ανδρέας". Εν συνεχεία κινούμενα δεξιά τα βαρέα οχήματα θα οδηγούνται στο Ξενοδοχείο Swiss home, που βρίσκεται στο ύψος της περιφερειακής οδού Παροικιάς - Νάουσας.

Όλες οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές οδεύσεις θα σημανθούν κατάλληλα, θα υπάρξουν οι απαιτούμενες εργοταξιακές πινακίδες καθώς και οι απαιτούμενοι αναλάμποντες εργοταξιακοί φανοί για τη νυκτερινή κίνηση. Στις εργάσιμες ώρες θα υπάρχει και προσωπικό, της αναδόχου εταιρείας που εκτελεί το εν λόγω έργο, που θα υποδεικνύει την κίνηση.

Ευχαριστούμε εκ νέου για την κατανόηση των πολιτών και αναφέρουμε ξανά ότι θα γίνουν τα μέγιστα για την ταχύτατη αποκατάσταση της κυκλοφορίας.


ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ

Η Περιφερειακή Ενότητα Πάρου σας ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 θα εκκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος από το Κέντρο Υγείας Πάρου μέχρι και την επονομαζόμενη διασταύρωση Γκίκα (διασταύρωση Περιφερειακού) στην Παροικιά. Αναλυτικότερα:

Σύμφωνα με τη μελέτη θα εκτελεστούν εργασίες εκσκαφής περίπου 30cm και εν συνεχεία διάστρωσης οπλισμένου σκυροδέματος 25cm και ασφαλτικού τάπητα συμπυκνωμένου πάχους 5 cm.

Οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε τρεις (3) φάσεις. Και στις τρεις φάσεις κατασκευής θα γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας, στο ρεύμα της καθόδου, των οχημάτων των διερχόμενων από Επαρχιακή οδό Νάουσας - Παροικιάς & Λευκών – Παροικιάς, στο ύψος του Δημοτικού Γηπέδου Παροικιάς. Θα τοποθετηθούν προσωρινά, έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή της οδού, οι κατάλληλες εργοταξιακές πινακίδες που θα απαγορεύουν την είσοδο στο ρεύμα της καθόδου και που θα κατευθύνουν τα οχήματα να κινηθούν, εφόσον έχουν ως προορισμό το λιμάνι της Παροικιάς ή τον Περιφερειακό της Παροικιάς, προς την περιοχή "Λειβάδια" και ειδικότερα στο δρόμο έμπροσθεν του Ξενοδοχείου ΑΡΓΟ. Στο εν λόγω τμήμα του δρόμου θα απαγορευτεί, κατά το χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών, η στάση και η στάθμευση των οχημάτων και στα δύο άκρα του οδοστρώματος.

Στην πρώτη φάση θα ξεκινήσει η κατασκευή του αριστερού άκρου του οδοστρώματος ενώ στο εναπομείναν τμήμα πλάτους περίπου 5m θα διενεργείται απρόσκοπτα η κυκλοφορία στο ρεύμα της ανόδου.

Στη δεύτερη φάση, θα γίνει η κατασκευή του δεξιού άκρου του οδοστρώματος, από το Κέντρο Υγείας μέχρι και το ήμισυ του πλάτους του Περιφερειακού Παροικιάς, ενώ η κυκλοφορία του ρεύματος της ανόδου θα διεξάγεται στο κατασκευασθέν τμήμα της πρώτης φάσης, πλάτους περίπου 5m.

Στην τρίτη φάση θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του δεξιού άκρου του οδοστρώματος. Κατά τη τρίτη φάση, οι κινούμενοι από τον Περιφερειακό της Παροικιάς μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το ρεύμα της καθόδου, αφού από το ύψος αυτό μπορεί να γίνει αμφιδρόμηση της κυκλοφορίας.

Προτιμήθηκε ο άνωθεν τρόπος ρύθμισης της κυκλοφορίας, δηλαδή και στις τρεις φάσεις κατασκευής να διατηρείται πάντα σε κυκλοφορία το ρεύμα της ανόδου, ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα κατά την εκφόρτωση εμπορευμάτων και ταξιδιωτών, ιδίως αυτών που επισκέπτονται πρώτη φορά το νησί, από το λιμάνι της Παροικιάς.

Και στις τρεις φάσεις κατασκευής θα απαγορευτεί η στάθμευση των οχημάτων από το Κέντρο Υγείας μέχρι και τη διασταύρωση του Γκίκα, ενώ ο χώρος των εργασιών θα περιφραχθεί με πορτοκαλί πλέγμα και θα τοποθετηθούν οι απαραίτητοι αναλάμποντες εργοταξιακοί φανοί για τη νυκτερινή κίνηση. Στις εργάσιμες ώρες θα υπάρχει και προσωπικό, της αναδόχου εταιρείας που εκτελεί το εν λόγω έργο, που θα υποδεικνύει την κίνηση.

Ευελπιστούμε για άλλη μια φορά στην κατανόηση των πολιτών και δεσμευόμαστε για την ταχύτατη αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos