Πάρος: Περισυλλογή Ανακυκλώσιμων Υλικών. "Έχουν ήδη εκφορτωθεί107 κοντέινερς...."

22 Μαϊος 2013 16:31

Πολλά έχουν ακουστεί αλλά και έχουν γραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με την περισυλλογή, διαλογή και απομάκρυνση από το νησί της Πάρου των ανακυκλώσιμων υλικών.

To parianostypos.gr για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Πάρου κ. Xρήστο Βλαχογιάννη, ο οποίος ήταν γνώστης των όσων λέγονται - γράφονται και σε σχετική ερώτησή μας τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Τον τελευταίο καιρό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και από το γεγονός ότι ο εργολάβος που έχει αναλάβει την περισυλλογή, τον διαχωρισμό, τη συμπίεση και την τοποθέτησή τους στα κοντέινερ δεν πληρώνονταν είχαν συγκεντρωθεί αρκετά ανακυκλώσιμα υλικά (κυρίως πλαστικά) στην περιοχή του Άγιου Βλάσιου.

Μετά όμως από τις πιέσεις που ασκήθηκαν η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, ήρθε σε συννενόηση με την Γενική Εταιρεία Ανακύκλωσης που έχει έδρα στον Ασπρόπυργο και δέχεται τα ανακυκλώσιμα υλικά και με καράβι - παντόφλα μεταφέρει τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα νησιά. Ξεκίνησε από τη Σαντορίνη, πήγε Νάξο και τώρα είναι στην Πάρο. Από την Πάρο είναι το 4ο φορτίο που φεύγει. Το κάθε φόρτωμα παίρνει 31 κοντέινερς. Από την Πάρο έχουν ήδη εκφορτωθεί 107 κοντέινερς και απομένουν ακόμα 50 με 60 τα οποία τις επόμενες μέρες θα μεταφερθούν».

Να σημειώσουμε ότι από τη Σαντορίνη και τη Νάξο φορτώθηκαν συνολικά 20 κοντέινερς!

Να τονίσουμε ακόμα πως ανακυκλώσιμα υλικά όπως ελαστικά, σίδερα κ.α. φεύγουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το νησί μας.

Όσον αφορά τώρα την εικόνα του λιμανιού ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου, την οποία το parianostypos.gr σας περιέγραψε σε προηγούμενη ανάρτηση, ο Δήμαρχος Πάρου μας τόνισε πως δεν γνώριζε ότι την συγκεκριμένη ημέρα θα προσέγγιζε κρουαζιερόπλοιο στο νησί μας ενώ για τη φόρτωση των αδρανών υλικών μας είπε πως αυτό θα γίνεται μέχρι το τέλος Μαΐου, για λίγες ακόμα μέρες και πως από την 1η Ιουνίου 2013 θα υπάρξει απαγόρευση.

Αυτό σημαίνει πως στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαίου -ανάμεσα στα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι και η χρονική παράταση 15 ημερών που έχει ζητήσει η εταιρεία ΑΦΟΙ Ρήγα- η θέση του Δημάρχου θα είναι να σταματήσει η φόρτωση των αδρανών υλικών από την 1η Ιουνίου.

Να θυμίζουμε ότι η απόφαση - εισήγηση της Δημοτικής Κοινότητας Παροικιάς προς το Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα είναι να σταματήσει η φόρτωση των αδρανών υλικών από 1η Ιουνίου από το λιμάνι της Παροικιάς.

Επίσης αρνητική ως προς την παράταση είναι και η εισήγηση της Τουριστικής Επιτροπής Πάρου όπως αποφασίστηκε στη σημερινή 22/05 συνεδρίαση της επιτροπής.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos