Συντονιστικό φορέων για την υγεία

13 Ιουνίου 2013 01:54

Το «Συντονιστικό των φορέων» για την υγεία στην τελευταία του συνεδρίαση στις 3 Ιουνίου, κατέληξε στα παρακάτω:

Σε όλο το προηγούμενο διάστημα, τοπικά και πανελλαδικά, έχει φανεί ότι η επίθεση στη δημόσια δωρεάν υγεία είναι μέρος της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής και όχι ατυχής συγκυρία τοπικού χαρακτήρα. Η πλειονότητα του Παριανού λαού κατανόησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα χωρίς αγώνες.

● Η προσωρινή στελέχωση του Κ.Υ. με 4 επικουρικούς γιατρούς (Καρδιολόγο, Γυναικολόγο, Παθολόγο και Ορθοπεδικό) και ενός άλλου με την ειδικότητα του Παιδιάτρου – που δεν φαίνεται τελικά να έρχεται – είναι αποτέλεσμα της μαζικής διαμαρτυρίας του Παριανού λαού με αποκορύφωμα την πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί θετικό γεγονός, αλλά δεν παύει να είναι μια λύση αποσπασματική που δεν ικανοποιεί τις ανάγκες μας, αφού αρχές του Νοέμβρη λήγουν οι συμβάσεις τριών επικουρικών γιατρών και τότε ξανά το Κ.Υ. θα βρεθεί στην ίδια τραγική κατάσταση, αν όχι σε χειρότερη.

● Οι ελλείψεις του Κ.Υ. σε νοσηλευτικό προσωπικό παραμένουν καθώς επίσης και εκείνες του ΕΚΑΒ. Η υπόσχεση για στελέχωση του ΕΚΑΒ με 4 άτομα, για την καλοκαιρινή περίοδο, με την προϋπόθεση ο Δήμος να τους εξασφαλίσει στέγη και τροφή αποτελεί εμπαιγμό.

● Στο θέμα των διακομιδών η στάση των αρμοδίων εξακολουθεί να είναι προκλητική. Οι ιδιώτες με θαλάσσια μέσα μεταφοράς αυξάνονται, ενώ το υγειονομικό αεροσκάφος παρά την επιχειρησιακή του ετοιμότητα παραμένει καθηλωμένο στο έδαφος. Η όποια κινητικότητα παρατηρείται τελευταία είναι αποτέλεσμα της συντονισμένης και οργανωμένης πίεσης που ασκήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα.

● Ο επικείμενος διορισμός Διοικούσας Επιτροπής στο Κέντρο Υγείας, χωρίς να λύνει τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας Υγείας στα νησιά μας, δεν θα υπήρχε, αν δεν είχαμε κινητοποιηθεί.

 Εμμένουμε στον αγώνα που αρχίσαμε ενάντια στην πολιτική που επιδεινώνει καθημερινά τις συνθήκες παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα νησιά μας.

 Συνεχίζουμε, στη βάση του ψηφίσματος της συγκέντρωσης της 14ης Δεκεμβρίου και του κειμένου με τις 6.500 υπογραφές, τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις για δημόσια δωρεάν υγεία.

 Απορρίπτουμε κάθε σκέψη μείωσης των θέσεων που προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του Κέντρου Υγείας που ισχύει - που και αυτός δεν καλύπτει τις σημερινές ανάγκες.

 Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να καλύψει άμεσα τα κενά ιατρικού και λοιπού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας και τα πολυδύναμα Ιατρεία με μόνιμο προσωπικό και με προκηρύξεις θέσεων που να αφορούν συγκεκριμένα τη νησιωτική χώρα.

 Απαιτούμε την εφαρμογή του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, που καθορίζει τη λειτουργία του ασθενοφόρου αεροσκάφους του Βελεντζείου Ιδρύματος, ώστε άμεσα να ενταχθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΕΚΑΒ με κάλυψη των λειτουργικών του εξόδων από την πολιτεία.

Οι φορείς της Πάρου με βάση τα παραπάνω εκφράζοντας την συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας μας δεσμεύονται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να εργαστούν συστηματικά, ώστε να προετοιμάσουν τις προτάσεις για τις κινητοποιήσεις του παριανού λαού – με ανώτερες μορφές αγώνα – στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει, μόλις ολοκληρωθεί αυτή η προετοιμασία. Τον πρώτο και τελευταίο λόγο φυσικά τον έχει ο ίδιος ο λαός, που όπως και στο παρελθόν με την μαζική συμμετοχή και το αγωνιστικό του πάθος καθόρισε τα πράγματα.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Πάρος 11-6-2013

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos