×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Απόβαση ΣΔΟΕ σε Πάρο - Αντίπαρο για τις βίλες

11 Ιουλίου 2013 13:36

Απόβαση στο νησί της Πάρου και της Αντιπάρου έχει κάνει τα τελευταία 24ωρα κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο στόχαστρο είναι κυρίως οι πολυτελείς κατοικίες - βίλες που νοικιάζονται -κυρίως μέσω διαδικτύου- σε ξένους και οι ιδιοκτήτες τους βάζουν στην τσέπη το μαύρο χρήμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στο επιχειρησιακό πλάνο του ΣΔΟΕ, Νο 1 στόχος είναι οι βίλες κυρίως στους ακριβούς τουριστικούς προορισμούς. Χίλιες πολυτελείς εξοχικές κατοικίες σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο και άλλα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου θα «ξεσκονιστούν» από το ΣΔΟΕ. Μάλιστα για την υπόθεση αυτή έχει γίνει ειδική προεργασία τους προηγούμενους μήνες, αφού η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος συντήρησης οδήγησε πολλούς ευκατάστατους ιδιοκτήτες να βγάζουν κρυφά στο σφυρί τις επαύλεις τους και να τις νοικιάζουν μέσω Διαδικτύου σε ξένους.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ κατάφεραν να «κωδικοποιήσουν» τις συγκεκριμένες επαύλεις, να φτάσουν στους ιδιοκτήτες και να ζητήσουν άνοιγμα λογαριασμών προκειμένου να δουν πόσα είναι και φυσικά από πού προέρχονται τα λεφτά. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι εξοχικές κατοικίες, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, ανήκουν σε offshore εταιρείες, με αποτέλεσμα να περιπλέκεται η υπόθεση. Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα είναι ότι οι εντολές που έχουν δοθεί στα κλιμάκια είναι να κάνουν έλεγχο ακόμη και πόρτα-πόρτα για να αποσπάσουν πληροφορίες και να καταγράψουν καταγγελίες. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου η Διεύθυνση του ΣΔΟΕ που ασχολείται με τις παράνομες ενοικιάσεις των επαύλεων της χλιδής θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των ερευνών και θα επιβάλει τσουχτερά πρόστιμα στους ιδιοκτήτες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos