Πάρος, Νάουσα: Oχήματα - Πεζοί: σημειώσατε 1...

14 Ιουλίου 2013 16:46

Ένα κυκλοφοριακό πρόβλημα που τείνει να γίνει σοβαρό, παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στη Νάουσα, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης στάθμευσης των οχημάτων.

Συγκεκριμένα στην είσοδο της Νάουσας, μέσα και έξω από την πλατεία, στο χώρο στάθμευσης των ταξί κοντά στο γεφυράκι, αυτοκίνητα παρκάρουν άναρχα και ανεξέλεγκτα στους διάφορους περιορισμένους εκεί χώρους, με αποτέλεσμα να παρατηρείται παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και διέλευσης άλλων οχημάτων και κυρίως των πεζών.

Το φαινόμενο εντείνεται κατά τις πρωινές αλλά και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες και η κυκλοφοριακή διέλευση δυσχεραίνεται κυρίως για τα μεγάλα οχήματα και φορτηγά.

Οι πεζοί δε επισκέπτες και τουρίστες της Νάουσας, πέρα από τα θέαμα αταξίας που αντικρύζουν μεσούσης της θερινής τουριστικής περιόδου, αντιμετωπίζουν θέμα σοβαρής παρακώλυσης της διέλευσής τους προς το εσωτερικό της Νάουσας αλλά και προφανείς κινδύνους ατυχήματος λόγω της προσπάθειας κυκλοφορίας των άλλων οχημάτων στον περιορισμένο ελεύθερο χώρο.
Το κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Νάουσα, την ίσως πιο πολυπληθή τουριστικά και πιο φημισμένη περιοχή της Πάρου, πρέπει να επιλυθεί. Η κυκλοφοριακή τάξη και ο σεβασμός στους πεζούς αποτελεί ουσιώδες στοιχείο της κυκλοφοριακής αγωγής και δείκτη πολιτισμικού επιπέδου.

Για του λόγου το αληθές ως προς το πρόβλημα, παραθέτουμε φωτογραφίες από την περιοχή οι οποίες λήφθηκαν σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και σε διαφορετικές ημέρες από αρχές Ιουνίου έως 10 Ιουλίου.

Και αυτό, γιατί το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Νάουσα είναι εκτεταμένο χρονικά και δυστυχώς παρουσιάζεται με τρόπο που τείνει να καταστεί μόνιμο.
{vsig}naoussa-xaos-autokinita{/vsig}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos