×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πάρος: Συνεχίζεται το Αλαλούμ στη Νάουσα...

08 Αυγούστου 2013 20:20

Η κατάσταση κυκλοφοριακού αλαλούμ συνεχίζεται στη Νάουσα μέσα στο απόγειο της τουριστικής σεζόν και καθημερινά χειροτερεύει αντί να επιλύεται.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του parianostypos.gr, το κυκλοφοριακό χάος από την ανεξέλεγκτη στάθμευση αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών μέσα στην πλατεία και γύρω από αυτήν, έχει επεκταθεί τώρα και στην παιδική χαρά η οποία έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης, θέτοντας σε μόνιμο κίνδυνο τη ζωή των μικρών παιδιών που παίζουν εκεί αλλά και κάθε πεζού που κινείται στο κεντρικότερο σημείο της Νάουσας.

Η μεταλλική μπάρα σε σχήμα «Π» που εμποδίζει την πρόσβαση των αυτοκινήτων στην πλατεία σηκώνεται αφού δεν ασφαλίζεται με λουκέτο και μετά την είσοδο των αυτοκινήτων δεν επανατοποθετείται στη θέση της αφήνοντας ελεύθερη την είσοδο για ανεξέλεγκτη διέλευση και παρκάρισμα μέσα στο χώρο της πλατείας από τις 7 το πρωί έως και τις 4 περίπου το απόγευμα. Τα τελευταία χρόνια η συρόμενη πόρτα που υπήρχε στην είσοδο της πλατείας έκλεινε, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας. Φέτος η απόφαση που λήφθηκε κατά πλειοψηφία για το συγκεκριμένο θέμα, ήταν η είσοδος να παραμείνει ανοικτή μειοψηφούντος του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας.

Τα προβλήματα όμως της Νάουσας δεν σταματούν εδώ. Το πρόβλημα της καθαριότητας είναι επίσης μεγάλο καθώς πολλοί επαγγελματίες αποθέτουν τα απορρίμματά τους σε διάφορα σημεία της Νάουσας αντί να τα εναποθέσουν στους συγκεκριμένους κάδους απορριμμάτων που υπάρχουν, δημιουργώντας μια κατάσταση ρύπανσης και ασχήμιας με βέβαιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Επίσης η μάστιγα του υπαίθριου παράνομου εμπορίου εξακολουθεί να πλήττει την περιοχή. Οι πλανόδιοι πωλητές που λυμαίνονται παράνομα το χώρο κερδίζοντας εις βάρος του επαγγελματικού κόσμου της Νάουσας, απομακρύνονται προσωρινά για να επιστρέψουν λίγο αργότερο δριμύτεροι απλώνοντας και πάλι την πραμάτεια τους μέσα στο δρόμο. Οι τρείς συντονισμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Νάουσας για την πάταξη του παραεμπορίου, είχαν προς στιγμήν θετικά αποτελέσματα αλλά δεν έλυσαν οριστικά το πρόβλημα.

Το θέμα επίσης των αυθαίρετων διαφημιστικών πινακίδων που παράνομα έχουν τοποθετηθεί στο οδικό δίκτυο της Πάρου αφορά σε μεγάλο βαθμό και τη Νάουσα. Σύμφωνα με τις εκθέσεις που έχουν καταγραφεί στην Πάρο υπάρχουν 1093 αυθαίρετες διαφημιστικές πινακίδες, παράνομες. Με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου είναι υπεύθυνη για την αποξήλωση με την συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου..

Το πρόβλημα αυτό έντονο και στην Νάουσα, είχε επισημανθεί ήδη ένα χρόνο περίπου πριν από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας κ. Γεώργιο Μπαρμπαρίγο ο οποίος με δική του πρωτοβουλία και τη βοήθεια συνεργείου είχε αφαιρέσει σχεδόν 40 πινακίδες στο δρόμο κυρίως Νάουσας - Αμπελά.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Μπαρμπαρίγος στο parianostypos.gr, η ενέργειά του αυτή επέφερε αντιδράσεις από διάφορους επαγγελματίες οι οποίοι δεν δίστασαν να τον απειλήσουν με μηνύσεις επειδή τόλμησε να ξηλώσει τις διαφημιστικές πινακίδες τους.

Το parianostypos.gr, έχοντας σε άρθρα του επισημάνει τα παραπάνω σημαντικά προβλήματα που γίνονται ζωτικής σημασίας καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και αφορούν τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της Πάρου, δηλαδή τη Νάουσα, θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Νάουσα καθώς και εικόνες από την κατάσχεση και καταστροφή των προϊόντων του παράνομου υπαίθριου εμπορίου.
{vsig}naoussa-alaloum{/vsig}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos