Σοβαρό τροχαίο στην Αντίπαρο

17 Αυγούστου 2013 02:47

Αρνήθηκε το ΕΚΑΒ να στείλει ελικόπτερο για να μεταφέρει τον σοβαρά τραυματισμένο στο πόδι - Δεν τον δέχθηκε ούτε το νοσοκομείο της Σύρου.

Έλληνας 30-35 χρόνων έπεσε, χθές το πρωί στην Αντίπαρο, από τη μηχανή που οδηγούσε. Η πτώση του είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό του τραυματισμό στο πόδι. Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ Αντιπάρου περισυνέλλεξε τον τραυματία και τον μετέφερε στο Κ.Υ. Πάρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Πάρου διαπιστώνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης του τραυματία, φέρει διπλό κάταγμα στο πόδι του, αποφάσισαν τη διακομιδή του (με πλωτό σκάφος ή ελικόπτερο του ΕΚΑΒ) στο νοσοκομείο της Σύρου ή με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας, η πρώτη άρνηση ήρθε από το νοσοκομείο της Σύρου που δεν δέχθηκε το περιστατικό.
Η δεύτερη άρνηση ήρθε από το ΕΚΑΒ. Παρά τη διάγνωση των γιατρών του Κ.Υ. Πάρου αρνήθηκε να στείλει ελικόπτερο για τη μεταφορά του τραυματία αφού δεν δέχθηκε, παρά τις εκκλήσεις των γιατρών του ΚΥ Πάρου, το περιστατικό ως σοβαρό. Τελικά ο τραυματίας, συνοδεία γιατρού του Κ.Υ. Πάρου, αναχώρησε στις 10:45 το πρωί με το πλοίο της γραμμής (Blue Star) για τον Πειραιά και από εκεί για νοσοκομείο της Αθήνας.

Μερικά εύλογα ερωτήματα γεννιούνται, μετά τα όσα σας αναφέραμε σχετικά με τον σοβαρό τραυματισμό του Έλληνα ηλικίας 30-35 χρόνων σήμερα το πρωί στην Αντίπαρο. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν είναι το πρώτο περιστατικό από την Πάρο που το νοσοκομείο της Σύρου αρνείται να δεχθεί...
Το γεγονός ότι το Κ.Υ. Πάρου «έχασε» έναν γιατρό 16 Αυγούστου –συνοδεύει το περιστατικό με το πλοίο της γραμμής για Αθήνα- είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Οι γιατροί στο Κ.Υ. Πάρου όχι απλώς δεν περισσεύουν αλλά και αυτοί που έχουν απομείνει βρίσκονται στα όριά τους. Και στα πάρα πολλά περιστατικά που δέχονται στην κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου καθημερινά το ιατρικό λάθος, ή η λανθασμένη ιατρική διάγνωση, είναι απαγορευτική.

Να υπενθυμίσουμε ότι το υγειονομικό αεροσκάφος είναι καθηλωμένο στο έδαφος, - το Σεπτέμβριο κλείνει χρόνο - παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις ότι θα ξεκινούσε τις αεροδιακομιδές μέσα στο καλοκαίρι.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos