×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ποινή τεσσάρων χρόνων στην εκπαιδευτικό Κυριακή Τσιγώνια

10 Οκτωβρίου 2013 16:23

Ποινή τεσσάρων χρόνων φυλάκισης επέβαλε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου στη Σύρο στην εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυριακή Τσιγώνια.

Η δίκη που έγινε σήμερα στη Σύρο αφορούσε υπεξαίρεση χρημάτων από την σχολική επιτροπή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς.

Η κ. Τσιγώνια στην ημίωρη απολογία της ενώπιον του δικαστηρίου φανερά μετανοιωμένη και συγκινησιακά φορτισμένη παραδέχθηκε την ενοχή της και ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου γιατί όπως υποστήριξε τα χρήματα που όφειλε τα είχε καταβάλει στον δικηγόρο κ. Σπύρο Λάβδα ο οποίος ήταν και ο νομικός της παραστάτης στη δίκη. Υποστήριξε μάλιστα πως δεν γνώριζε ότι τα χρήματα αυτά δεν είχαν επιστραφεί στη σχολική επιτροπή.

Τα χρήματα, περίπου 19.00 ευρώ, είχαν επιστραφεί από την κ. Τσιγώνια και τα υπόλοιπα περίπου 27.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, δεν έφθασαν ποτέ στην σχολική επιτροπή. Η κ. Τσιγώνια είχε δώσει το ποσό στον κ. Λάβδα, όπως ισχυρίστηκε, για να τακτοποιηθούν οι οφειλές της προς την σχολική επιτροπή και τους προμηθευτές.

Το δικαστήριο δέχθηκε πρώτον τη μεταμέλεια της κ. Τσιγώνια και δεύτερον την πρόθεσή της να επιστρέψει τα χρήματα αν και από την ακροαματική διαδικασία δεν παρουσιάστηκαν αποδείξεις για την ενέργειά της αυτή. Έτσι η ποινή της έπεσε από τα έξι στα τέσσερα χρόνια.

Η κ. Τσιγώνια άσκησε έφεση κατά της ποινής. Η έφεση της κ. Τσιγώνια θα εκδικασθεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Σύρο σε ημερομηνία που θα ορισθεί.

Να θυμίσουμε ότι η κ. Τσιγώνια για την κατηγορία της νόθευσης εγγράφων έχει ήδη καταδικαστεί σε 40μηνη φυλάκιση. Και για αυτή την ποινή η κ. Τσιγώνια έχει ασκήσει έφεση.

Για τον Δήμο Πάρου στη σημερινή δίκη παρέστησαν ο Δήμαρχος Χρήστος Βλαχογιάννης και η Αντιδήμαρχος Μαρουσώ Φραγκούλη. Επίσης μάρτυρες ήταν ο κ. Δρόσος, ο κ. Θαλασσοχωρίτης και ο κ. Χατζόπουλος.

Η Δήμος Πάρου θα συνεχίσει να διεκδικεί τα χρήματα από την κ. Τσιγώνια. Χρήματα που έχουν υπεξαιρεθεί από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι η σχολική επιτροπή του 1ου Δημοτικό σχολείου Παροικιάς, γι' αυτό και η κατηγορία που βαραίνει την κ. Τσιγώνια είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos