×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Υγρότοποι: μια ιστορία για το νησί μου

16 Οκτωβρίου 2013 15:28

Ένας μαθητικός διαγωνισμός παραμυθιού και βίντεο για τα σχολεία της Πάρου. Πώς μπορείς, εν καιρώ κρίσης, να εμπνεύσεις παιδιά και εκπαιδευτικούς με την αγάπη προς

την ιδιαίτερη πατρίδα τους, τη δημιουργικότητα και το περιβάλλον; To WWF Ελλάς καλεί όλα τα σχολεία της Πάρου να λάβουν μέρος σε έναν διαγωνισμό φαντασίας, δημιουργίας, γνώσης και ευαισθητοποίησης για την αξία των υγρότoπων της Πάρου.

Πρόκειται για έναν πρωτότυπο διαγωνισμό που εντάσσεται στο πρόγραμμα του WWF Ελλάς για τους νησιωτικούς υγρότοπους και υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό».

Στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι οι μαθητές να ανακαλύψουν, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού, τους υγρότοπους του νησιού, να εκτιμήσουν την αξία τους (οικολογική, οικονομική, κοινωνική), να τους ερευνήσουν, να αντιληφθούν τις απειλές και την ανάγκη προστασίας τους, να απολαύσουν τη φύση και να δημιουργήσουν τη δική τους αφήγηση.

Οι εκπαιδευτικοί του νησιού που θα αποτελέσουν και την κινητήριο δύναμη του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σεμινάριο που θα λάβει χώρα 1-3 Νοεμβρίου στην Παροικιά, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο. Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία άντλησης γνώσης και ιδεών, καθώς το εργαστήριο του βίντεο θα οργανώσει η κα. Μαρία Λεωνίδα, σκηνοθέτης-εκπαιδευτής στα οπτικοακουστικά μέσα, ενώ το εργαστήριο δημιουργικής γραφής η Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας και υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Ελλάς. Τέλος, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα έχουν διαρκή υποστήριξη από τους συντονιστές των εργαστηρίων καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης, ενώ θα τους παρασχεθεί και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Το επιστέγασμα του ταξιδιού αυτού θα είναι, για τους μαθητές έως 9 ετών, ένα παραμύθι που δεν θα ξεπερνά τις 900 λέξεις ενώ για τους μαθητές από 10 ετών και άνω ένα βίντεο διάρκειας έως 5 λεπτά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos