Πάρος: Eπισκευή υφιστάμενου «γερμανικού μώλου στην θέση «Πέρα Μεριά»

20 Νοεμβρίου 2013 14:00

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας κάνουμε γνωστή την αναγκαιότητα της επισκευής του υπάρχοντα προβλήτα στην θέση «Πέρα Μεριά» στην Παροικιά.

Ο προβλήτας αυτός  υπάρχει και επισκευάζεται με χαμηλό κόστος, όχι για χρήση εμπορική αλλά τουριστική (ελαφριού τύπου προβλήτα). Επίσης η επισκευή του χρήζει απλούστατης αδειοδότησης, εν σχέση μʼ ένα καινούργιο έργο. Περαιτέρω βρίσκεται στο μοναδικό σημείο του όρμου Παροικίας, το όποιο δεν βάλλεται από κυματισμό (Νοτιοδυτικών διευθύνσεων), έχει πρόσβαση στο οδικό δίκτυο και μπορεί κάλλιστα να εξυπηρετείται από λάντζες ως μέσο μαζικής μεταφοράς.

Με γνώμονα την σχέση κόστους / οφέλους ένα τέτοιο έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα θα απέφερε σπουδαία οφέλη στο νησί μας αφού θα επέτρεπε τον ελλιμενισμό, σε πρώτη φάση, 50 σκαφών.

Δεν πιστεύω ότι τίθεται θέμα όχλησης από την παρουσία σκαφών, καθότι η περιοχή χρησιμοποιείται ως ανεξέλεγκτο αγκυροβόλιο από τουλάχιστον 80 τουριστικά σκάφη, κατά την θερινή περίοδο, όταν κορεστεί ο λιμενίσκος Παροικίας, που υπενθυμίζω έχει χωρητικότητα μόλις 15 σκαφών.

Όπως σας έχω γνωρίσει στο παρελθόν, τα οφέλη για όλη την κοινωνία της Πάρου θα είναι πολλά: τουλάχιστον 20 θέσεις εργασίας και μια αύξηση τζίρου της τάξεως των 2.000.000 ετησίως για τις επιχειρήσεις του νησιού (για κάθε 100 θέσεις τουριστικών σκαφών για 100 μέρες: επίσημα στοιχεία ΣΙΤΕΣΑΠ). Αυτοί οι αριθμοί είναι συντηρητικοί και δύνανται να αυξηθούν σημαντικά εφόσον υπάρχουν σκάφη για διαχείμαση.

Θέτουμε τους εαυτούς μας στη διάθεση σας για την κατάρτιση ομάδας εργασίας ώστε να βοηθήσουμε  για να αποπερατωθεί το έργο πριν την επόμενη τουριστική περίοδο.

Μετά τιμής

Γιώργος Γκρίτσης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos