«Άρωμα» εορταστικού κλίματος στην Πάρο

05 Δεκεμβρίου 2013 23:25

Όλα είναι έτοιμα στην Παροικία της Πάρου για την εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της Εκατονταπυλιανής και του Χριστουγεννιάτικου καραβιού στην πλατεία της Μαντούς.

Το ραντεβού για μικρούς και μεγάλους είναι την προσεχή Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 18:00 στην πλατεία της Εκατονταπυλιανής ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και το άναμμα του καραβιού στην πλατεία της Μαντούς.

Ο στολισμός του παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου καραβιού, ένα έθιμο που υποχώρησε τα προηγούμενα χρόνια δείχνει να επανέρχεται δριμύτερο.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια ορισμένων Δήμων της χώρας, να επαναφέρουν το έθιμο στην αρχική του μορφή, στολίζοντας στις πλατείες τους καραβάκια αντί για έλατα.

Το καράβι συμβολίζει την καινούργια πλεύση του ανθρώπου στη ζωή, μετά τη γέννηση του Χριστού.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα έχουμε πληροφορηθεί αν όλα πάνε καλά από πλευράς διοργάνωσης, ένα μεγάλο πάρτι παραμονή πρωτοχρονιάς , πρόκειται να διοργανωθεί στην πλατεία της Μαντούς για να γιορτάσουν όλοι όσοι βρεθούν εκεί τον ερχομό του νέου έτους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos