Μεγάλη ποσότητα λαγοκέφαλων αλιεύτηκαν στο Πίσω Λιβάδι της Πάρου (φωτό)

23 Δεκεμβρίου 2013 19:39

Μεγάλη ποσότητα λαγοκέφαλων ή ποντικών αλιεύτηκαν στο Πίσω Λιβάδι της Πάρου, όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στις φωτογραφίες.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η ποσότητα των ψαριών ξεπέρασε τα 120 κιλά ενώ το μήκος του συγκεκριμένου ψαριού μπορεί να φθάσει και το ένα μέτρο και το βάρος του να ξεπεράσει τα 7 κιλά.

Λίγα λόγια για τον λαγοκέφαλο ή ποντικό

α) Ο Λαγοκέφαλος ή Ποντικός είναι ψάρι δηλητηριώδες και περιέχει στα σπλάχνα του και στο δέρμα του μία τοξίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει θάνατο από μυϊκή παράλυση, αναπνευστικές διαταραχές και ανεπάρκεια κυκλοφορικού συστήματος.

(β) Το σχήμα του είναι ροπαλοειδές, το κεφάλι δεν χωρίζεται από το σώμα και καλύπτεται από δέρμα χωρίς λέπια.

(γ) Τα μάτια του είναι ανοιχτόχρωμα, με μεγάλη μαύρη κόρη και μπροστά τους υπάρχει μια κηλίδα χρώματος ασημί. Διαθέτει τέσσερα χαρακτηριστικά δόντια (δύο στην πάνω σιαγόνα και δύο στην κάτω), που θυμίζουν λαγό.

(δ) Το πάνω μέρος του σώματός του έχει χρώμα πράσινο – λαδί – καφέ ή γκρι, με χαρακτηριστικές καφέ σκούρες λωρίδες, η κοιλιά του είναι άσπρη, χωρίς αγκάθια και εξογκώματα και μπορεί να φουσκώνει σαν μπαλόνι.

(ε) Το μήκος του φθάνει από 2 έως 60 εκατοστά, σπανίως μπορεί να φθάσει το 1 μέτρο και τα 7 κιλά βάρος.

(στ) Ζει σε ρηχά νερά (από 15 έως 50 μέτρα), σε βραχώδεις βυθούς, κάθετα παράκτια βράχια και ύφαλους.

Σε περίπτωση αλίευσης του συγκεκριμένου είδους (ή και άλλων ασυνήθιστων ψαριών), παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση του Τμήματος Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου (τηλέφωνο 22840-24750), ή της Υπηρεσίας του Λιμεναρχείου (τηλέφωνο 2284021240).

Φωτογραφίες Μαρία Περαντινού

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos