Πάρος: Kατανυκτική Άγια Νύχτα στο Άσπρο Χωριό (Βίντεο)

25 Δεκεμβρίου 2013 18:15

Μια κατανυκτική νύχτα προσμονής της έλευσης του Θείου Βρέφους έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων 24/12 στο Άσπρο Χωριό και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην πλατεία του χωριού.

Εκεί, ενώ ο χώρος γύρω από τον ναό ήταν πανηγυρικά καταστόλιστος με φωτεινά λαμπιόνια και τη φάτνη, στο εσωτερικό του οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη νυχτερινή χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία μόνο υπό το φως των κεριών που έκαιγαν στα μανουάλια.

Σε μια απόλυτα κατανυκτική και ευλαβική ατμόσφαιρα, στην οποία τα κεριά ανέδιδαν συμβολικά το φως της ελπίδας για το χαρμόσυνο γεγονός της ενανθρώπισης του Κυρίου, η θεία λειτουργία κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες των Χριστουγέννων αναδίδοντας το μυστηριακό κλίμα του θαύματος της Θείας Γέννησης με ένα θρησκευτικό τελετουργικό που συνηθίζεται κυρίως στη μοναστηριακή ζωή και στο Άσπρο Χωριό τελέστηκε με πρωτοβουλία του πατέρα Μελέτιου.

Στο τέλος της λειτουργίας, η κυρία Γαρυφαλλιά Πρασίνου έψαλε τα παραδοσιακά κάλαντα της Πάρου και των αναμνήσεων της παιδικής της ηλικίας μέσα στο ναό.

Το parianostypos.gr, βρέθηκε το βράδυ της παραμονής στο Άσπρο Χωριό και σας μεταφέρει σε βίντεο αποσπάσματα και εικόνες από την ευλαβική Άγια Νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων.

Πατήστε εδώ για το βίντεο...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos