Ε.Σ.Πάρου: Δεν πρέπει να γίνει η Πάρος μονάδα ηλεκτροπαραγωγής

15 Ιανουαρίου 2014 16:15

Κατά την συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου –Αντιπάρου ,συζητήθηκε ως 3ο θέμα ημερήσιας διάταξης , η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην Πάρο και ομόφωνα αποφασίστηκε να σταλεί  επιστολή –διαμαρτυρίας.

Κάθετα αντίθετοι οι έμποροι και οι επαγγελματίες  στην μετατροπή της Πάρου σε σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, με τα κέρδη να πηγαίνουν σε τσέπες «ημετέρων» και η όχληση στους επαγγελματίες  και επισκέπτες του νησιού.

Η αρνητική γνωμοδότηση του δημοτικού συμβούλιου Δήμου Πάρου με την υπ.αριθμό απόφαση 378/2011 και του  περιφερειακού συμβουλίου   Ν.Αιγαίου  με την υπ.αριθμό απόφαση 7850/24-11-2011 , πετάχτηκαν  στα σκουπίδια από την κυβέρνηση για να ταχτοποιηθούν από την μακρινή Αθήνα «οι κουμπάροι».

Είναι αυτονόητο ότι όλοι θέλουμε την καθαρή και φθηνή ενεργεία, άλλα θέλουμε τόσες ανεμογεννήτριες όσες χρειάζονται στο νησί για να καλύψουν τις ανάγκες του και μόνο.

Ακόμη οι θέσεις των ανεμογεννητριών πρέπει  να προκύψουν από προτάσεις ειδικών (από μελέτες πανεπιστημίων )ταυτόχρονα να πραγματοποιηθεί διαβούλευση για να λάβουν θέση οι κάτοικοι της Πάρου.

Το νησί μας είναι και θα παραμείνει τουριστικός προορισμός και αυτό είναι το μόνο του εισόδημα . Γι αυτό και πρέπει η επιλογή των θέσεων των ανεμογεννητριών να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μην παρεμβαίνουν στο τοπίο.

Περιοχές κατάλληλες υπάρχουν . Είμαστε βέβαιοι γι αυτό. Πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουμε έγκαιρα και έντονα για να εισακουστούμε.

Ζητάμε από όλους τους συλλόγους  να  φέρουν το ζήτημα  στα συμβούλια τους  και  στη συνέχεια να κατατεθούν οι προτάσεις ,στο δημοτικό  συμβούλιο  και να  γίνει διαβούλευση .

Με ιδιαίτερη τιμή για το Δ.Σ. του

Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Πάρου – Αντιπάρου

Ο Πρόεδρος
Αλιπράντης Απόστολος

Ο Γεν. Γραμματέας
Κρητικός Ηλίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos