×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ε.Σ. Πάρου: Κυκλοφοριακές προτάσεις

21 Ιανουαρίου 2014 15:23

Κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου Αντιπάρου ,που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 / 1 / 2014 συζητήθηκε

μετά από εκτενέστερη έρευνα του διοικητικού συμβουλίου το 4ο θέμα Ημερήσιας Διάταξης που αφορούσε την «διαμόρφωση προτάσεων κυκλοφοριακού ,ενόψει της συνεδρίασης της Δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Πάρου , που θα πραγματοποιηθεί 22 Ιανουαρίου με θέμα το κυκλοφοριακό του λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής αλλά και το σχέδιο πόλης της Παροικίας» κατατέθηκαν  προτάσεις  και αφού αξιολογήθηκαν ,αποφασίστηκε να κατατεθούν  οι παρακάτω προτάσεις ,διότι τα προβλήματα που αφορούν στο κυκλοφοριακό παραμένουν εδώ και 15 χρόνια χωρίς λύση .

Το πρόβλημα μετακίνησης του επισκέπτη στο νησί , ξεκινάει τόσο από την άφιξη του , όσο και κατά την αναχώρηση του από αυτό,  αφού η εκτεταμένη και πλήρης μελέτη που έγινε από τον καθηγητή του ΕΜΠ κ.Ι Γκολια ποτέ δεν εφαρμόστηκε πλήρως.

Διαπιστώνουμε ότι τα προβλήματα προέρχονται από τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που προσεγγίζουν το χώρο του λιμανιού συχνότατα (και καλά κάνουν)  ,από τα TAXI , με το μποτιλιάρισμα που προκαλούν μπροστά στην έξοδο του λιμανιού    ,από  τα Rent a car , που παρκάρουν τα αυτοκίνητα σε όλα τα μέρη του λιμανιού, δημιουργώντας αύξηση στο κυκλοφοριακό κατά τις ώρες αιχμής.

Παράλληλα με το χάος  που προκαλούν τα  εγκαταλελειμμένα και ανεκμετάλλευτα parking που περιτριγυρίζουν την Παροικία προκαλώντας ένα τεράστιο  αντίκτυπο στην  πάλαια αγορά που έχει αποκομιστεί όλο το τεράστιο πρόβλημα του ανεξέλεγκτου κυκλοφοριακού ΧΑΟΥΣ, με αποτέλεσμα τη μη προσέλκυση επισκεπτών από τις γύρω περιοχές λόγω του κυκλοφοριακού «αλαλούμ».

Δύσκολη έως ακατόρθωτη θεωρείται από επισκέπτες και κατοίκους η  πρόσβαση στην αγορά της Παροικίας αφού στα κοντινότερα parking   δεν υπάρχουν ποτέ  κενές θέσεις ενώ η εικόνα της εγκατάλειψης , η έλλειψη σήμανσης και φωτισμού είναι αποτρεπτική.

Αδιανόητο   θεωρούμε  την τεράστια έλλειψη που επικρατεί στην σηματοδότηση προς τα parking και το αντίθετο ενώ η διαγράμμιση και η καθαριότητα σε αυτά είναι ελλιπής.

Απαράδεκτη η πεζοδρόμηση που είναι άκρως απογοητευτική διότι ο πεζός δεν μπορεί να διασχίσει την περιοχή του περιφερειακού  και άλλα σημεία κλειδιά της Παροικίας .

Σύμφωνα με τις παραπάνω διαπιστώσεις σας αποστέλλουμε τις παρακάτω προτάσεις ,

Α) δημιουργούμε parking ανθρώπινα, διατηρώντας τα, καθαρά, προσβάσιμα ,με την κατάλληλη σηματοδότηση ,  να απομακρυνθούν τα εγκαταλειμμένα  ΙΧ ,να δημιουργηθούν και μισθωμένες θέσεις στο παρκινγκ πίσω από το 1ο Δημοτικό σχολείο Παροικίας, στο παρκινγκ απέναντι από την μεταφορική Ανάργυρος, στο παρκινγκ πάνω από το γυμνάσιο ,ενώ σκόπιμο θα ήταν να διανέμεται έντυπο υλικό που θα έχει πληροφορίες για τους χώρους στάθμευσης.

Β) Τα λεωφορεία να μεταφερθούν στο χώρο έναντι του κέντρου υγείας (μέχρι 4 )και να βρεθεί χώρος περιφερειακά για να μισθωθεί ως παρκινγκ του ΚΤΕΛ .

1.

Γ) τα ΤΑΧΙ να μεταφερθούν στο χώρο μπροστά στις τράπεζες ALPHA,EUROBANK σε διαμορφωμένο χώρο με νησίδα , όπως ήταν έξω από το ΟΤΕ.

Δ) ο δρόμος της παράλιας να κλείνει το απόγευμα από τον ΟΤΕ και τη μικρή πύλη του νέου λιμανιού.

Ε) πλατεία Μαντώ Μαυρογένους , να εφαρμοστεί αυστηρά το ωράριο εισόδου ακόμη και από τους μόνιμους κατοίκους της ,ενώ ως ωράριο εισόδου προτείνουμε από της 6-9.30 το πρωί και 2-7.00 το απόγευμα.

Ζ) στην  Πλατεία Μαντώ Μαυρογένους , ο κάδος σκουπιδιών κοντέινερ να τοποθετείται μόνο τις βραδινές ώρες (12.00-900) και να απομακρύνονται το πρωί .

Η) Να μπει τρενάκι στην Παροικία αλλά και στην Νάουσα ,που θα ξεναγεί τους επισκέπτες αλλά θα διευκολύνει και την μεταβίβαση των επισκεπτών από τα παρκινγκ προς την παλιά αγορά και την παραλία.

Η)ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ, να εκτελεί το δημοτικό λεωφορείο δρομολόγια τις απογευματινές και βραδινές ώρες για να διευκολύνει την μεταφορά των επισκεπτών από τα παρκινγκ προς την παλιά αγορά και την παραλία.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι σε καμιά περίπτωση το Διοικητικό Συμβούλιο  του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου Αντιπάρου, δεν θα αντικαταστήσει τους μελετητές ,αλλά η επαγγελματική προσωπική μας εμπειρία επιτρέπει να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και φυσικά να τις συζητήσουμε με κάθε φορέα που πιθανότητα θεωρεί ότι θίγετε.

Χωρίς να θέτουμε σε κάποιον ευθύνες, πιστεύουμε ότι πολλοί παράγοντες συντελούν στην κυκλοφοριακή συμφόρηση του λιμανιού της Πάρου, το πρόβλημα όμως είναι υπαρκτό και πρέπει να εξευρεθούν άμεσα λύσεις  .

Με ιδιαίτερη τιμή για το Δ.Σ. του

Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

Πάρου – Αντιπάρου

Ο Πρόεδρος
Αλιπράντης Απόστολος

Ο Γεν. Γραμματέας
Κρητικός Ηλίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos