×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Σε προχωρημένη αποσύνθεση η νεκρή φώκια στην Πάρο

11 Φεβρουαρίου 2014 23:03

Σε συνέχεια της ενημέρωσης για την νεκρή φώκια στην παραλία Τσουκαλιά, που πρώτο σας μετέφερε το psts.gr, λάβαμε το ακόλουθο κείμενο από την κ. Μαρία Περαντινού.

Παράλληλα με όλη την προσπάθεια για τη φώκια της Ρόδου, από την Κυριακή έχουμε ενημερωθεί για την ύπαρξη τριών νεκρών μεσογειακών φωκών, στην Πάρο, στις Σπέτσες και στη Νέα Μάκρη.

Η Υπεύθυνη Διάσωσης επιστρέφει σήμερα από τις Σπέτσες και θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα της νεκροψίας, ενώ αύριο θα γίνει η νεκροψία και για τη μεσογειακή φώκια που βρέθηκε στη Νέα Μάκρη.

Σχετικά με τη μεσογειακή φώκια της φωτογραφίας είναι το ζώο που βρέθηκε στην Πάρο, σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης. Ενημερωθήκαμε για το ζώο αυτό από το Λιμεναρχείο Πάρου, ενώ η κα Μαρία Περαντινού, κάτοικος του νησιού και μέλος του Δικτύου Διάσωσης & Συλλογής Πληροφοριών της MOm μας έστειλε τις σχετικές φωτογραφίες. Σήμερα, λάβαμε γενετικό υλικό από το ζώο που θα αξιοποιηθεί στην επιστημονική έρευνα για το είδος.

Τα αίτια θανάτου του ζώου αυτού δεν μπορούν να διευκρινιστούν στην παρούσα φάση λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης, αλλά θα σας ενημερώσουμε αν προκύψουν συμπεράσματα.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ, για ακόμη μία φορά, τα μέλη του Δικτύου σε όλη την Ελλάδα και όλους εσάς για το ενδιαφέρον σας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos