Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου

14 Φεβρουαρίου 2014 16:44

Ξεκινήσαμε τη δράση μας στην Πάρο το 2011 ως ομάδα Φιλόζωων Εθελοντών.

Το 2013 για καλύτερη συνεργασία, εκπροσώπηση και παρέμβαση στις αρχές αποφασίσαμε τη σύσταση σωματείου. Από τον Ιανουάριο του 2014 είμαστε πλέον αναγνωρισμένο Φιλοζωικό Σωματείο με την επωνυμία «ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΑΡΟΥ» με αριθμό Πρωτοδικείου 1214/2014 και με έδρα την Πάρο.

Στις δράσεις μας μέχρι τώρα περιλαμβάνεται:

-η βελτίωση των συνθηκών των αλυσοδεμένων σκυλιών στα χωράφια

-η φροντίδα αδέσποτων και εγκαταλελειμμένων γατών, σκυλιών, κουταβιών, με περίθαλψη, στειρώσεις και υιοθεσίες κυρίως σε οικογένειες στην Πάρο.

-Επίσης στη δράση μας περιλαμβάνονται συστάσεις, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Το 2013 οργανώσαμε το πρόγραμμα "Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου" σε ολα τα δημοτικά σχολεία της Πάρου.

Είμαστε όλοι εθελοντές. Πόροι μας είναι αποκλειστικά οι συνδρομές και οι δωρεές.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

Σκοποί των Φιλόζωων Εθελοντών Πάρου, μεταξύ άλλων, είναι:
- Η δημιουργία και λειτουργία - σε συνεργασία με το Δήμο Πάρου - δημοτικού κτηνιατρείου και προσωρινού χώρου φύλαξης για την συστηματική στείρωση, περίθαλψη και αποθεραπεία των αδέσποτων ζώων αλλά και τη στείρωση των ζώων των ευ

αίσθητων κοινωνικά ομάδων
- Η δημιουργία δικτύου σίτισης αδέσποτων ζώων στην Πάρο
- Η συνεργασία με τις αστυνομικές και όλες τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες και η ενεργοποίηση τους για την προστασία και ευζωία των ιδιόκτητων και αδέσποτων ζώων.
- Η συνεργασία με εθελοντές κτηνιάτρους τόσο από την Ελλάδα όσο και από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων στο νησί.
- Η ενεργή συμμετοχή στην ενημέρωση για τη φιλοζωία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Πάρο
- Η ενημέρωση των πολιτών μέσω Μ.Μ.Ε., άρθρων, ιστοσελίδων, εκπομπών καθώς και μέσω διοργάνωσης εκδηλώσεων, σεμιναρίων και ημερίδων για τη σωστή διατήρηση των κατοικίδιων αλλά και των παραγωγικών ζώων.
- Η συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία της Ελλάδας και του εξωτερικού

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ -ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ
Επιδιώκουμε μια καλύτερη και αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων στην Πάρο. Θέλουμε, οι επισκέπτες του νησιού μας να μην αντικρίζουν εικόνες που δεν τιμούν το πολιτιστικό επίπεδο της τοπικής κοινωνίας.
Γι αυτό απευθύνουμε πρόσκληση συνεργασίας και ενεργής συμμετοχής όλων των κατοίκων της Πάρου για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Οι κάτοικοι της Πάρου θα πρέπει να δείχνουν τον ανάλογο σεβασμό και να μάθουν να συμβιώνουν με τα αδέσποτα και να μην προβάλουν παράνομα αιτήματα για εγκλεισμό, ασυλοποίηση ή εξαφάνιση των αδέσποτων.
Οι κάτοικοι της Πάρου θα πρέπει να κατανοήσουν ότι τα αδέσποτα δεν «φυτρώνουν», αλλά δημιουργούνται από τους ίδιους τους ανθρώπους και τις ανεξέλεγκτες γέννες δεσποζόμενων ζώων. Τους καλούμε να αποβάλουν αντιεπιστημονικές προκαταλήψεις και να τους γίνει συνείδηση η στείρωση των ζώων συντροφιάς σκύλων και γατών της αυλής και της γειτονιάς.
Τα αδέσποτα σκυλιά δημιουργούνται επίσης από τις εγκαταλείψεις και από τις ανεξέλεγκτες γέννες των αλυσοδεμένων και εγκαταλελειμμένων σχεδόν σκυλιών που είναι για φύλαξη του κοπαδιού ή του χωραφιού.
Ο έλεγχος των γεννήσεων των ζώων αυτών αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα και σ αυτό θα βοηθήσει η ίδρυση ενός Δημοτικού Κτηνιατρείου. Οφείλουμε να συνεργαστούμε όλοι: δημότες, φιλοζωικές οργανώσεις και φορείς.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos