Η Βουλευτική σύνταξη πρέπει να καταργηθεί

06 Μαϊος 2011 15:35
Κ.Ο.Β Πάρου του Κ.Κ.Ε. Τη συνέπεια του ΚΚΕ και ταυτόχρονα την υποκρισία των άλλων κομμάτων
στο ζήτημα των αναδρομικών που διεκδικούν με προσφυγές τους οι συνταξιούχοι βουλευτές, επαληθεύουν οι εξελίξεις. Ο ντόρος που στήνουν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και οι παραφυάδες τους είναι δημαγωγικός. Οχι μόνο επειδή οι δικοί τους βουλευτές είναι αυτοί που πρωτοστατούν στις προσφυγές για την καταβολή των αναδρομικών, αλλά κυρίως επειδή αρνούνται να πάρουν θέση απέναντι στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει εδώ και ένα χρόνο το ΚΚΕ, για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, η συζήτηση της οποίας ακόμα εκκρεμεί στη Βουλή!

Η πρόταση νόμου κατατέθηκε στις 3 Μάη 2010 από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και την ίδια μέρα παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η πρόταση νόμου κωδικοποιεί την πολιτική θέση που έχει το ΚΚΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα εδώ και χρόνια. Καταγράφει τη διαφορετική αντίληψη του ΚΚΕ για τον ρόλο των εκλεγμένων στα αντιπροσωπευτικά Σώματα, αλλά και την αντίθεσή του στα παιχνίδια εντυπώσεων που επιδίδονται τα άλλα κόμματα με τις αποζημιώσεις των βουλευτών.

Κανένας συνταξιούχος βουλευτής του ΚΚΕ δεν υπέβαλε αίτηση για χορήγηση των αναδρομικών. Εξάλλου οι συνταξιούχοι βουλευτές του ΚΚΕ καταθέτουν τις συντάξεις τους στο Κόμμα, όπως και οι εν ενεργεία βουλευτές και ευρωβουλευτές καταθέτουν τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Θέση εναντίον όσων κατέθεσαν αίτηση για αναδρομικά, πήραν όλα τα άλλα κόμματα. Κανένα,όμως, δεν τοποθετείται στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και τη συνταξιοδότηση των βουλευτών από τα επαγγελματικά τους ταμεία.

Αυτό το γεγονός δείχνει και την υποκρισία τους, καθιστά αμφίβολη τη στάση τους και απέναντι στα αναδρομικά, αν δεν υπήρχε γι'αυτά τέτοια λαική κατακραυγή. Το ζήτημα λοιπόν παραμένει: Κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων τώρα!

Κ.Ο.Β. ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

6 ΜΑΙΟΥ 2011

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos