Πατρίς - θρησκεία - τοκογλυφία!!!

12 Ιουλίου 2011 20:05

Κ.Ο.Β. Πάρου του ΚΚΕ

Ξέρετε ποιοί είναι οι μεγαλύτεροι κερδοσκόποι; Οι μεγαλύτεροι τοκογλύφοι; Αυτοί που κατέχουν με τη μορφή κρατικών ομολόγων τεράστιο μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους; Ποιοί βρίσκονται στην πρώτη θέση μεταξύ εκείνων που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού; Οι μεγαλύτεροι πιστωτές – γδάρτες του ελληνικού κράτους, που ο Πρωθυπουργός θα πατάξει όπου Γης, είναι 4 ελληνικές Τράπεζες.

Συγκεκριμένα, η « Εθνική», η « Αλφα», η « Πειραιώς» και η « Eurobank». Δηλαδή, την πρώτη θέση μεταξύ των δανειστών, σε ποσοστό 23%, την έχουν οι Ελληνες... « επενδυτές». Αυτοί είναι οι « πατριώτες» ( ! ) πλουτοκράτες που μαζί με Αγγλους, Γάλλους, Γερμανούς και Πορτογάλους της ίδιας συνομοταξίας, έβαλαν το χεράκι τους για να εκτιναχθεί το επιτόκιο στα επίπεδα που εκτινάχθηκε. Αυτοί είναι που θα εισπράξουν τη μερίδα του λέοντος από την τοκογλυφία.

Αυτά τα 4 ευαγή ιδρύματα αφενός διαθέτουν κρατικά ομόλογα άνω των 36 δις., τα οποία χρησιμοποιούν ως βάση ασφαλείας και αφετέρου, από κει και πέρα, διαθέτουν περί τα 45 δις. κρατικά ομόλογα με τα οποία υπό μορφή εγγυήσεων προσφεύγουν στην ΕΚΤ, δανείζονται με επιτόκιο 1% και κατόπιν με τα ίδια αυτά χρήματα δανείζουν το ελληνικό κράτος με εξαπλάσιο ( ! ) επιτόκιο και τους Ελληνες καταναλωτές με εικοσαπλάσιο!.

Και γι' αυτούς το ελληνικό κράτος προσφεύγει στις διεθνείς χρηματαγορές, για να δανείζεται με ληστρικά επιτόκια, ώστε να πληρώνει τα χρέη του απέναντί τους.

Θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι:

Εκτός από τους τραπεζίτες της Γαλλίας, που κατέχουν περί τα 75 δις. του ελληνικού δημόσιου χρέους ( εξού και η « αγάπη» του Σαρκοζί ), της Ελβετίας που κατέχουν περί τα 64 δις., της Γερμανίας που κατέχουν 43 δις. ( εξού η « συμπάθεια» της Μέρκελ ), των ΗΠΑ που κατέχουν περί τα 13 δις. ( εξού η « φροντίδα» των Ομπάμα – Κλίντον ),

Υπάρχουν και 4 ελληνικές τράπεζες, στο μετοχολόγιο των οποίων δεσπόζουν τα ονόματα επιφανών Ελλήνων πετρελαιάδων, βιομηχάνων, εργολάβων και λοιπών « πατριωτών – νταβατζήδων», που ελέγχουν το 20% - 30% του ελληνικού δημόσιου χρέους και που για το δικό τους, τελικά, « εξευμενισμό», οι εργαζόμενοι χάνουν τον 14ο, τον 13ο, και τον 12ο μισθό τους!

Με άλλα λόγια, όταν θα ακούτε τον Πρωθυπουργό να απευθύνεται στο « φιλότιμο» των μισθωτών, όταν θα ακούτε τον κ. Βενιζέλο να απευθύνεται στον « πατριωτισμό» των Ελλήνων, όταν θα ακούτε το Πάγκαλο να ζητά να βάλουμε πλάτη « όλοι μαζί» για να ξεπεράσουμε την κρίση, να θυμάστε ότι το κάνουν για τα συμφέροντα όλων των παραπάνω και όχι για τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελλήνων εργαζομένων που τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Ολα τα άλλα που καθημερινά λέγονται από τα παπαγαλάκια στα δελτία των οκτώ ή από διάφορους πρόθυμους είναι για « μεσοπρόθεσμη» εξαπάτηση... και τίποτα περισσότερο.

Κ.Ο.Β. ΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos