Αύξηση συντελεστών Φ.Π.Α.

17 Σεπτεμβρίου 2011 13:09

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στο θέμα της μετάταξης του κλάδου της

εστίασης στον ανώτερο συντελεστή Φ.Π.Α. και στην ορατή πλέον αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας.

Ο κλάδος της εστίασης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το τουρισμό των Νησιών μας και εσείς αντί να λαμβάνετε μέτρα στήριξης του, όπως κάνουν οι ανταγωνίστριες χώρες με μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α., αντί σαν χώρα να εκμεταλλευτούμε την Ελληνική γαστρονομία και την Ελληνική διατροφή ως συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, οδηγούμαστε στην αντιμετώπιση της ως εισπρακτικό μηχανισμό αβέβαιης αποτελεσματικότητας.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ο Τουρισμός αποτελεί την «βαριά» βιομηχανία της χώρας μας.

Άποψη μας είναι ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποβεί καταστροφική για τον ελληνικό τουρισμό, διότι θα επιφέρει μεγάλη αύξηση στο τουριστικό πακέτο, κάτι το οποίο θα προκαλέσει την αρνητική αντίδραση της αγοράς. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι η νησιωτική οικονομία δεν αντέχει νέα λουκέτα, δεν αντέχει την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, δεν αντέχει άλλα χτυπήματα στον τουρισμό καταδικάζοντας οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας.

Αραγε έτσι διασφαλίζεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη (από το άρθρο 101 του Συντάγματος) νησιωτικότητα;

Κύριοι Υπουργοί, οι μειωμένοι συντελεστές που ισχύουν στον εξαιρετικά ευαίσθητο νησιωτικό χώρο, δεν αποτελούν προνόμιο αλλά αποτελούν την ελάχιστη δήλωση ανταπόκρισης του κράτους, στα ποικίλα οικονομικά, κοινωνικά και άλλα προβλήματα των νησιωτικών περιοχών. ΄Ίσως στις περισσότερες περιπτώσεις, να μην επαρκούν για να αντισταθμίσουν το αυξημένο κόστος μεταφοράς και μεταπώλησης των προϊόντων και το συνακόλουθο αυξημένο κόστος διαβίωσης των νησιωτών.

Κύριοι Υπουργοί σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα «ώστε να αποφευχθεί η απαράδεκτη και παράνομη διάκριση εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων και καταναλωτών και να σταματήσετε την τεράστια σύγχυση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά εξαιτίας αυτής σας της πολιτικής. Στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία ενός κλίματος σταθερότητας στο χώρο αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο , ότι στηρίζετε κάθε μορφή τουρισμού, καθώς και ότι δεν κατηγοριοποιείτε, δεν μεροληπτείτε εις βάρος κανενός Έλληνα και καμιάς Ελληνίδας.

Η Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής

Μαρία Χανιώτη      {plusone lang=el}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos